Live

Zelenski spune că Ucraina are „rezultate tangibile” împotriva armatei ruse în regiunea Harkov: „Forţele noastre distrug ocupantul”

Data publicării:
Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus marţi că armata Kievului obţine „rezultate tangibile" în regiunea Harkov (nord-est), unde armata rusă desfăşoară o ofensivă din 10 mai.

„În regiunea Harkov, forţele noastre distrug ocupantul, rezultatele sunt tangibile”, a spus el, potrivit Agerpres.

De la începutul ofensivei lor, forţele ruse au reuşit să ocupe mai multe localităţi în această regiune situată la frontiera cu Rusia şi a forţat Kievul să trimită acolo întăriri, în timp ce armata ucraineană simte deja lipsa de resurse.

Anterior, Zelenski afirmase că ar putea să fie vorba de un „prim val” al unei ofensive mai largi, destinată în special să captureze Harkovul, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin declarase săptămâna trecută că obiectivul forţelor sale este de a crea o zonă tampon în teritoriul ucrainean pentru a pune capăt bombardamentelor în zonele de frontieră ruse.

Purtătorul de cuvânt al forţelor ucrainene în regiune, Nazar Voloşin, a afirmat marţi într-o intervenţie la televiziunea publică că Kievul a reuşit „să stabilizeze situaţia în această regiune, în special în oraşul Vovceansk”, aflat în centrul luptelor.

„Luptele continuă în nordul oraşului Vovceansk şi în sectorul Stariţa. Situaţia este sub control”, a spus la rândul său marţi după-amiază Statul Major ucrainean.

Volodimir Zelenski a adăugat totuşi marţi seara că lupte dificile au loc în continuare în estul ţării, în regiunea Doneţk.

„Sectorul Pokrovsk şi alte sectoare din regiunea Doneţk - Kramatorsk, Kurahovo-rămân într-o situaţie extrem de dificilă în prezet, majoritatea luptelor desfăşurându-se acolo”, a afirmat el.

Potrivit Statului Major ucrainean, în briefingul său de după-amiază, armata rusă menţine „un înalt nivel de intensitate” în sectorul Pokrovsk şi a avut acolo în timpul zilei 27 de tentative pentru a străpunge apărarea ucraineană.

„Situaţia rămâne tensionată, dar sub control”, a asigurat comandamentul ucrainean.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană are un dubiu cu privire la Hodorkovski: Nu am văzut vreun oligarh rus anti-Putin care să mai fie încă în viață

Mircea Geoană, despre vizita din 2009 la Moscova: „A fost una normală, exploratorie. M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”

„Civilii ruși nu înțeleg de ce sunt loviți.” Rusia lansează atacuri în regiunea Kursk chiar și în locuri unde nu sunt trupe ucrainene

Paza de Coastă a Chinei anunță că a intrat în premieră în Oceanul Arctic, alături de Rusia. Mesajul transmis americanilor

Partenerii noștri