Live

Zelenski spune că ofensiva ucraineană în regiunea Kursk a obligat Moscova să aducă 40.000 de soldaţi ruși în zonă. „Continuăm”

Data publicării:
Rușii au fost obligați să mute trupe de pe frontul din Ucraina pentru a încerca să elibereze Kursk. Foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că ofensiva lansată de Kiev în regiunea de graniţa rusă Kursk a constrâns Moscova să desfăşoare acolo 40.000 de soldaţi și a dat asigurări că va continua.

Situaţia de pe front în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă a avansat în ultimele luni până la punctul de a pune în pericol oraşul ucrainean Pokrovsk este „foarte îngrijorătoare”, dar Kievul a reuşit să diminueze capacităţile Moscovei, a afirmat Zelenski în mesajul său video difuzat zilnic.

Dar în ceea ce priveşte regiunea rusă Kursk, spre nord, unde armata ucraineană a lansat o ofensivă surpriză în august pentru a deturna trupele ruse de pe front, „am reuşit deja să trimitem în această zonă în jur de 40.000 de soldaţi ruşi”, a adăugat Zelenski. „Continuăm”, a mai spus el.

Ucraina, aflată în dificultate în est, a lansat un atac major pe 6 august în regiunea rusă Kursk, cucerind sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Kievul speră să constrângă Moscova să-şi redistribuie trupele care sunt în regiunea Doneţk şi astfel să le încetinească operaţiunile, dar soldaţii ruşi continuă în prezent să avanseze în această zonă, notează AFP.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Rusia a anticipat ofensiva din Kursk cu luni în avans, arată rapoarte confiscate de militarii ucraineni. Ce dezvăluie documentele

CSAT a analizat Planul de înzestrare a Armatei României 2025 – 2034. Implementarea Pactului Civil privind Apărarea, aprobată

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Partenerii noștri