Live

Video Zelenski răspunde la întrebarea „Când se va termina războiul?”

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că sfârşitul războiului cu Rusia depinde de „hotărârea” aliaţilor occidentali ai Kievului de a furniza armele necesare şi permisiunea de a le utiliza.

Vorbind în obișnuitul său discurs video din fiecare seară, Zelenski a mulţumit armatei sale pentru o nouă lovitură asupra unui arsenal din Rusia, fără să identifice locaţia.

El a mai spus că întâlnirile sale de săptămâna viitoare din Statele Unite sunt „cruciale” pentru a se asigura că Ucraina are capacităţile de apărare de care are nevoie.

„Dacă ne-am putea îndrepta toată precizia spre apărarea statului nostru, dacă ar exista suficiente rachete şi permisiuni pe care partenerii le-ar putea furniza în acest scop, situaţia generală în război ar fi mai bună pentru securitatea noastră”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

El a adăugat: „Răspunsul la întrebarea «Când se va termina războiul?» este, de fapt, atunci când hotărârea partenerilor noştri nu va rămâne în urma a ceea ce putem face noi pentru apărarea noastră, pentru independenţa noastră, pentru victoria noastră”.

„Strategia noastră clară va fi pe masa partenerilor noştri. Pe masa preşedintelui Statelor Unite”, a afirmat el.

Zelenski merge la Biden

Zelenski solicită aproape zilnic aliaţilor occidentali ai Ucrainei, în principal Statelor Unite, să sporească livrările de armament pentru a contracara avansul lent al forţelor ruse în regiunea Doneţk, pe frontul estic al războiului.

Kievul cere, de asemenea, permisiunea de a utiliza arme occidentale împotriva unor ţinte din interiorul Rusiei, pentru a preîntâmpina atacurile aeriene ale Moscovei asupra infrastructurii Ucrainei, inclusiv asupra instalaţiilor energetice.

Oficialii ucraineni au declarat sâmbătă că forţele lor au lovit peste noapte două depozite de muniţii ruseşti - în regiunea Krasnodar, în sud, şi în regiunea Tver, în vest.

Zelenski participă săptămâna viitoare la sesiunile Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale a ONU.

De asemenea, acesta are programate întâlniri cu preşedintele american Joe Biden şi cu vicepreşedintele Kamala Harris, care este şi candidatul democrat la preşedinţie. Zelenski a declarat, de asemenea, că speră să se întâlnească cu rivalul ei republican, Donald Trump.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden, surprins cu microfonul uitat deschis: „China ne pune la încercare”

Rusia refuză să participe la cel de-al doilea summit pentru pace în Ucraina. Kremlinul: „Va avea aceleaşi obiective”

Zelenski spune că nu a primit încă permisiunea SUA și Marii Britanii de a lovi ţinte din Rusia cu rachete occidentale cu rază lungă

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

Partenerii noștri