Live

Zelenski „nu se teme” de o posibilă victorie a lui Trump în alegeri: Dacă devine președintele SUA, vom colabora

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump și Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Ucraina este pregătită să coopereze cu Partidul Republican dacă Donald Trump va fi ales din nou președinte al SUA, a declarat luni Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Kiev, relatează Kyiv Independent

În campania electorală, Trump a declarat în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Rusia în 24 de ore dacă va fi ales președinte, fără a preciza pașii pentru încheierea unui acord de pace între Kiev și Moscova.

Citește și: Donald Trump a fost desemnat oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA în 2024

La începutul lunii iulie, Zelenski a declarat că este „pregătit” de o întâlnire cu fostul președinte american și că îi va cere să își dezvăluie planul pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, astfel încât Kievul să știe ce riscuri implică acesta. 

Ucraina are sprijin bipartizan și va dezvolta relații cu Washingtonul indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale, a declarat Zelenski jurnaliștilor.

„În ceea ce privește planul candidatului la președinția SUA Donald Trump de a pune capăt războiului, lucrurile sunt destul de clare pentru mine. Dacă Donald Trump devine președinte, vom colabora. Nu mă tem de acest lucru”, a declarat Zelenski.

Comentariile sale vin la câteva zile după summitul NATO de trei zile de la Washington, unde aliații au afirmat calea „ireversibilă” a Ucrainei către aderare, precum și o finanțare de 43 de miliarde de dolari pentru anul viitor.

Potrivit președintelui ucrainean, sprijinul convenit nu va fi reconsiderat, indiferent cine este președintele Statelor Unite.

Donald Trump a criticat mult timp ajutorul acordat de SUA Ucrainei, iar influența sa asupra Partidului Republican a contribuit la blocajul de luni de zile din Congres cu privire la ajutorul SUA pentru Ucraina.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul confirmă ceea ce Trump a negat: a primit teste COVID de la fostul președinte în pandemie

Carnea de pasăre și ouăle pot fi aduse din Ucraina doar pe baza licenței de import

Ungaria blochează un ajutor de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina până după alegerile din SUA. „Strategia actuală nu funcţionează”

Stare de urgență într-o regiune din Rusia, după ce Ucraina a aruncat în aer un depozit cu armament

Partenerii noștri