Live

Video Zelenski îi mulțumește omologului său filipinez pentru sprijinul acordat Ucrainei și anunță că va deschide o ambasadă în Manila

Data publicării:
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și omologul său filipinez, Ferdinand Marcos Jr. Foto: X/Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Manila, i-a mulţumit luni omologului său filipinez Ferdinand Marcos Jr. pentru sprijinul acordat Kievului și „poziția sa clară” privind invazia rusă, relatează Reuters. Zelenski a anunțat că Ucraina va deschide anul acesta o ambasadă în capitala Filipinelor.

Zelenski, îmbrăcat cu un tricou negru şi pantaloni în stil militar, i-a mulţumit de asemenea lui Marcos pentru susţinerea acordată „integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei” şi pentru „poziţia sa clară” cu privire la invazia rusă.

Ucraina va deschide anul acesta o ambasadă la Manila, a mai spus Zelenski la întâlnirea de la palatul prezidenţial filipinez.

Liderul ucrainean a ajuns la Manila după participarea sa neanunţată în weekend la Dialogul Shangri-La, cel mai mare forum de securitate anual al Asiei, în Singapore.

La forum, Zelenski a făcut apel la sprijin şi la participare la summitul din Elveţia din 15-16 iunie consacrat păcii în Ucraina.

În discursul său din Singapore, preşedintele filipinez a criticat la rândul său activităţile ilegale şi agresiunile din Marea Chinei de sud, fără a menţiona totuşi China.

Luni, el l-a asigurat pe Zelenski că este „onorat” de vizita sa şi „încântat” să discute „chestiuni comune”.

Nu se ştie deocamdată cine va face parte din delegaţia filipineză la summitul din Elveţia.

Rusia nu a fost invitată la summitul de la Burgenstock, iar China a confirmat că nu va participa. Zelenski l-a îndemnat pe preşedintele american Joe Biden să ia parte la summit, dar Washingtonul nu a confirmat pe cine anume va trimite în Elveţia, menţionează Reuters.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump îl învinuiește pe Volodimir Zelenski pentru declanșarea războiului cu Rusia

Rusia a distrus patru din cele 67 de obuziere autopropulsate Caesar livrate Ucrainei, arată un raport

Viktor Orban este „îngrozit” de „Planul victoriei” prezentat de Zelenski. Premierul Ungariei vrea ca UE să discute cu Rusia

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean

Partenerii noștri