Live

Zelenski cere instalarea de panouri solare pe şcoli şi spitale, pentru că Rusia bombardează sistemul energetic

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat joi autorităţilor să instaleze cât mai rapid pe clădirile şcolilor şi spitalelor panouri solare şi instalaţii de stocare a energiei electrice, ca soluţie pentru deficitul de energie provocat de atacurile ruseşti repetate cu rachete şi drone asupra sistemului energetic al Ucrainei.

Zelenski a ordonat de asemenea instalarea unor dispozitive de economisire a energiei electrice în toate clădirile publice şi oficiale, după ce în noaptea de miercuri spre joi Rusia a lansat al şaptelea atac masiv asupra sistemului energetic ucrainean după data de 22 martie.

Noua salvă de rachete şi drone ruseşti a avariat infrastructuri energetice în capitala Kiev şi în alte trei regiuni ucrainene. O termocentrală a companiei private DTEK, deja afectată de bombardamente precedente, a suferit daune severe în noul atac, potrivit Agerpres.

Reparăm ce se poate repara, construim un sistem complex de protecţie cu structuri de inginerie, mijloace de război electronic şi sisteme de apărare antiaeriană”, a mai spus joi Zelenski, într-un mesaj publicat pe reţelele sociale.

Autorităţile au fost nevoite să recurgă la întreruperi programate în furnizarea energiei electrice, în timp ce se încearcă remedierea pagubelor provocate de atacurile ruseşti.

Potrivit lui Zelenski, în urma bombardamentelor succesive cu rachete şi drone, circa jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă.

La rândul ei, Ucraina îşi continuă atacurile cu drone asupra infrastructurilor petroliere în Rusia. Două rezervoare de combustibil ruseşti au fost incendiate joi într-un astfel de atac, după ce miercuri alte rezervoare ale unei rafinării din provincia rusă Rostov încă ardeau după un atac ucrainean din ziua precedentă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Partenerii noștri