Live

Xi Jinping îi propune lui Putin „detensionarea situației” din Ucraina după trei principii, la summitul BRICS

Data publicării:
Foto: Președintele Chinei Xi Jinping și președintele Rusiei Vladimir Putin / Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele chinez Xi Jinping a pledat miercuri pentru „detensionarea situației” din Ucraina, în timpul unui discurs rostit la summitul BRICS de la Kazan, în prezenţa omologului său rus Vladimir Putin.

Criza ucraineană continuă. Trebuie să respectăm următoarele trei principii: nicio extindere a câmpului de luptă, nicio escaladare a luptelor şi nicio provocare din partea vreunei părţi, pentru a putea detensiona situaţia cât mai rapid posibil”, a declarat Xi Jinping, potrivit unei transmisiuni televizate a discursului său, rostit în faţa altor participanţi la summitul BRICS, care se desfăşoară în capitala Republicii Tatarstan din Rusia.

În ceea ce priveşte conflictul ruso-ucrainean, China cere cu regularitate discuţii de pace şi respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, inclusiv a Ucrainei, însă nu a condamnat niciodată Rusia pentru invazia sa, lansată în 2022.

Mai mult, relaţiile economice, diplomatice şi militare dintre Beijing şi Moscova s-au consolidat după invazia rusă în Ucraina.

Cu privire la situaţia din Fâşia Gaza, preşedintele chinez a pledat, de asemenea, pentru încetarea luptelor.

Trebuie să facem eforturi pentru a obţine o încetare a focului cât mai rapid posibil, pentru a pune capăt vărsării de sânge, şi pentru a obţine o soluţie cuprinzătoare, justă şi de durată la problema palestiniană”, a subliniat Xi Jinping.

Vladimir Putin a deschis miercuri summitul BRICS de la Kazan, salutând în această reuniune apariţia „lumii multipolare” pe care el o cere Occidentului.

Citește și Mesajul lui Putin pentru Occident la summitul BRICS: Rusia va fi învingătoare 

Prin intermediul acestui summit, preşedintele rus intenţionează, de asemenea, să demonstreze eşecul politicii occidentale de sancţiuni economice şi izolare diplomatică ce vizează ţara sa de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un naționalist rus este acuzat uciderea unor soldați ucraineni, veniți la tratement în Germania în urma rănilor căpătate în război

Scholz o asigură pe Maia Sandu de sprijinul Germaniei pentru R. Moldova „împotriva influenţei străine şi a măsurilor de destabilizare"

Zelenski pregătește un plan care să ajute țara să supravețuiască. Ce propuneri conține

Șeful Pentagonului confirmă că trupe nord-coreene au ajuns în Rusia. „E o problemă foarte gravă. Va avea impact, nu numai în Europa”

Partenerii noștri