Live

VIDEO. Un primar a plătit o „vrăjitoare” cu bani publici ca să-i facă legătura cu tatăl mort și să-i ghicească viitorul

Data actualizării: Data publicării:
Din banii primăriei, edilul i-ar fi achitat vacanțe de lux femeii care pretindea că poate vorbi cu morții.

Un primar și o vrăjitoare au pus un orășel din Franța în centrul unui incredibil scandal de corupție. Edilul e acuzat că a cheltuit banii contribuabililor pentru clarviziuni, în timp ce ghicitoarea și-a umplut buzunarele. Amândoi sunt acum arestați.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Povestea seamnă și cu un roman supranatural și cu o telenovelă, pentru că localnicii din Agde, un orășel de pe coasta Mediteranei, spun că primarul și vrăjitoarea ar fi implicați și într-o poveste de dragoste. Asta nu ar fi o problemă, ci faptul că femeia l-a convins pe edil că are puteri supranaturale și că îl poate pune în legătură cu tătăl său mort.

Primarul a crezut-o și timp de patru ani ar fi plătit-o, din bani publici, pentru a vorbi, prin intermediul ei, inclusiv cu îngeri, care îi dădeau sfaturi primarului.

Din banii primăriei, edilul i-ar fi achitat vacanțe de lux femeii care pretindea că poate vorbi cu morții.

Pretinsa văjitoare reușea să își modifice vocea și îi transmitea primarului că rudele ei trebuie angajate la primărie și că locuința sa trebuie renovată. Și, credeți sau nu, primarul a crezut-o și a făcut tot ce i-a cerut ghicitoarea.

Povestea supranaturală s-a încheiat cu bugetul orașului devalizat și cu primarul și ghicitoarea după gratii. Amândoi sunt cercetați pentru corupție și riscă ani grei de închisoare. Dacă banii comunității vor fi vreodată recuperați nu se știe, cert este că localnicii spun că edilul și-a bătut joc de orașul lor.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă sunt folosite în Gaza

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Procedura de demitere a lui Emmanuel Macron, cerută de stânga radicală franceză, a fost respinsă în Parlament

Macron spune că țara sa și-a mobilizat forțele din Orientul Mijlociu pentru a contracara atacul lansat de Iran

Partenerii noștri