Video Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut pentru a-şi recupera banii din cont. El s-a predat după 6 ore
Un bărbat înarmat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut, pentru a cere să i se dea înapoi banii pe care îi avea în cont, peste 200.000 de dolari. Este cel mai recent incident violent din Libanul devastat de o criză economică.
ACTUALIZARE 19:30 - Bărbatul a fost reținut de poliție. El s-a predat forțelor de ordine după șase ore de negocieri, timp în care a fost susținut de zeci de oameni adunați în fața clădirii.
#Lebanon #Breaking an armed man with a shotgun is currently holding employees hostage at a local bank in Hamra, Beirut. He is demanding his money which has been stuck at the local bank, a situation that many Lebanese are suffering from.
pic.twitter.com/OhuY6txzFz— Luna Safwan - لونا صفوان (@LunaSafwan) August 11, 2022
Agenţia bancară a Federal Bank din apropierea arterei comerciale Hamra era joi, la începutul după-amiezii, înconjurată de un impozant cordon de securitate, relatează AFP, citată de Agerpres.
Clientul furios „a intrat cu o puşcă de vânătoare şi cu materiale inflamabile şi i-a ameninţat pe angajaţi pentru ca aceştia să-i dea banii din cont”, a spus o sursă citată de AFP.
O altă sursă a precizat că bărbatul în vârstă de circa 40 de ani „a stropit cu benzină, a închis uşa băncii şi îi ţine pe angajaţi ostatici”.
BREAKING: Video of hostage situation in #Lebanon at a major bank in downtown Beirut. An armed man is holding bank staff until they release his deposits, he says are $210,000: pic.twitter.com/xG9A9H3Yl8
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) August 11, 2022
Potrivit agenţiei de ştiri libaneze NNA, bărbatul „a ameninţat că îşi va da foc şi că va ucide pe toată lumea, ţinând pistolul la capul directorului agenţiei”.
O înregistrare video postată online arată doi negociatori care îi cer atacatorului - pe care îl numesc Bassam - să elibereze doi clienţi. Agitându-şi arma şi o ţigară, el refuză categoric să elibereze din ostatici.
Din 2019, Libanul traversează una dintre cele mai grave crize socio-economice din istorie după 1850, potrivit Băncii Mondiale.
Moneda naţională a pierdut peste 90% din valoare şi circa 80% din populaţie a fost aruncată în sărăcie, în special din cauza restricţiilor bancare draconice care îi împiedică pe oameni să aibă acces liber la banii lor.
Frecvent au loc incidente violente între angajaţii băncii şi depunătorii care şi-au pierdut răbdarea, notează France Presse.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News