VIDEO. Exemplul Coreei de Sud. Cum arată o secție de terapie intensivă
Coreea de Sud este una dintre țările care reușește să țină sub control epidemia de coronavirus și este dată adesea drept exemplu. Cu aproape 9.330 de cazuri și 139 de morți, statul asiatic a luat măsuri dure pentru a limita răspândirea pneumoniei virale. Iar în spitale, cadrele medicale care au grijă de bolnavii de coronavirus au la dispoziție cele mai noi echipamente pentru a se proteja de o eventuală infectare. Un corespondent BBC a vizitat o secție de terapie intensivă pentru a afla în ce condiții muncesc cadrele medicale.
Cauza posibilă a accidenului aviatic din Coreea de Sud
Noi acuzații la spitalul Pantelimon
Medic: Bolnavii nu mai vor să se interneze la Sf. Pantelimon
Panică la bordul unui Boeing 737 Max
Reportaj Digi24 lângă Coreea de Nord. Zona demilitarizată e împânzită de militari, mine antipersonal și tuneluri subterane
România vrea să cumpere vehicule militare din Coreea de Sud
Ce este și cum se administrează noradrenalina
Explozie la un spital din Ploiești
Momentul în care o bucată dintr-un munte s-a rupt în Coreea de Sud
- Fluxul de aer este bun?
Par adevărați astronauți. Așa se echipează personalul din unitățile de terapie intensivă unde sunt tratați bolnavii de coronavirus în Coreea de Sud.
La terapie intensivă, pacienții au nevoie permanentă de sedare, medicamente și fluide. Dar cele mai importante sunt ventilatoarele care le asigură mult necesarul oxigen.
Laura Bicker, corespondent BBC: Această linie roșie delimitează zona neinfectată de cea în care asistentele și doctorii intră pentru a trata pacienți. Această linie roșie este sacră, nu trebuie să o încalci fără să te dezinfectezi complet după aceea. Acolo vedem, în acest moment, patru asistente. Fac ture de câte două ore fiecare. Ceea ce poartă pe ele este practic un sistem respirator care le permite să respire în acea mască. Îmi spun că este incredibil de grea și asta își spune cuvântul în timpul unei ture.
După o tură, asistentele sunt epuizate.
„Este greu să auzi și ți se atrofiează simțurile. Cel mai greu lucru e comunicarea. Te face să te simți stresat. Există frică. Dar mă gândesc la ei ca pacienți și când te gândești așa, nu mai e înfricoșător”, mărturisește o asistentă medicală.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News