Live

VIDEO Cum arată intrarea în atmosfera Pământului: „Unii astronauţi o compară cu o serie de accidente de maşină”

Data actualizării: Data publicării:
Cum arată intrarea în atmosfera Pământului. Foto: Twitter

Mulţi oameni îşi imaginează că atunci când eşti în spaţiu te afli într-un loc liniştit, privind contemplativ spre Pământ. Însă, drumul până acolo și înapoi nu este deloc unul liniștit, spune fostul astronaut Jack Fischer, citat de IFL Science.

Astronautul Jack Fischer, ieşit la pensie, a distribuit pe Twitter imagini care arată ce se întâmplă când treci prin atmosfera Pământului.

„Am prins o cursă înapoi spre Pământ, mulţumită Soiuz, cu exact 4 ani în urmă. Unii astronauţi o compară cu o serie de accidente de maşină... şi eu nu i-aş contrazice.”, a scris Fischer pe Twitter, distribuind şi o înregistrare cu el, astronautul Peggy Whitson şi cosmonautul Fiodor Iurcikin înghesuiţi în aeronavă, potrivit Mediafax.

Într-o altă postare, Fischer prezintă imagini filmate prin hubloul aeronavei, în momentul intrării în atmosfera Pământului. „M-am întors acasă în urmă cu 4 ani și dacă v-ați întrebat vreodată cum arată când călătorești prin atmosferă, iată!”

Din punct de vedere tehnic, capsula în care se află astronauţii cade ca o piatră, mai degrabă decât să accelereze cu o intenţie graţioasă ca un avion. Scânteile pe care le vedem sunt părţi ale scutului termic ablativ – conceput pentru a absorbi şi devia căldura intensă a reintrării în atmosferă.

Fricţiunea aerului creează o bulă de plasmă în jurul navei, întrerupând comunicaţiile cu staţiile de control la sol pentru câteva minute. La ieşirea din atmosferă, paraşuta se deschide pentru ultima etapă a călătoriei spre Pământ.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată naveta spațială pe care chinezii o vor folosi pentru aprovizionarea stației lor de pe orbita Terrei

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

China a trimis un nou echipaj cu trei astronauți pe stația spațială Tiangong. Care este scopul misiunii Shenzhou-19

„Cometa secolulului” are două cozi, dintre care una este îndreptată înainte. Cum se explică fenomenul extrem de rar

Partenerii noștri