Live

Victorie fără precedent pentru fermierii americani. Producătorul de tractoare John Deere le-a dat voie să își repare singuri utilajele

Data publicării:
Până acum, fermierii erau obligați să folosească doar anumite piese de schimb și să își repare utilajele la service-uri autorizate. Foto: Profimedia Images

Producătorul de tractoare John Deere a fost de acord să le dea clienților americani dreptul de a repara echipamentul pe care l-au cumpărat de la această companie, informează BBC.

Până acum, fermierii erau obligați să folosească doar componente autorizate și să apeleze la serviciile stațiilor specializate în repararea utilajelor agricole.

Deere and Co. Este unul dintre cei mai mari producători de utilaje agricole din lume. Grupurile care luptă pentru drepturile consumatorilor au cerut de ani de zile companiilor să le permită clienților să își repare toate produsele, de la smartphone-uri la tractoare.

Federația Americană a Biroului Agricol (AFBF) și Deere & Co. au semnat duminică un memorandum de înțelegere prin care posesorii utilajelor și tehnicienii independenți nu vor avea dreptul să dezvăluie secrete comerciale, să schimbe măsurile de siguranță sau cele care controlează emisiile de gaze și să manipuleze nivelurile de putere ale utilajelor agricole.

Fermierii fac parte dintr-o mișcare populară care a pus presiune pe fabricanți să le permită clienților și atelierelor independente să repare singuri aparatele achiziționate de la acești producători.

Fermierii fac parte dintr-o mișcare populară care a pus presiune pe fabricanți să le permită clienților și atelierelor independente să își repare singuri aparatura cumpărată de la acești producători. Foto: Profimedia Images

Compania Apple a lansat în 2022 o schemă de auto-reparații care le oferă clienților abilitatea de a-și înlocui propriile baterii, ecrane și camere ale celor mai noi variante de iPhone.

Marea Britanie și Uniunea Europeană au politici care le impun producătorilor să pună la dispoziția clienților și companiilor independente piese de schimb pentru anumite echipamente electronice.

„Consumatorii s-au plâns că produsele nu doar că se strică mai repede decât înainte, dar repararea lor este de multe ori prea costisitoare, dificilă din cauza lipsei de piese de schimb și uneori imposibilă”, potrivit Serviciului de Cercetare al Parlamentului European.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban este convins că în urma alegerilor din SUA „trecem de la vremea războiului la o eră a păcii"

SUA au expulzat 270.000 de migranţi ilegali într-un an, mai mulți decât în mandatul lui Trump

Pakistanul devine „o amenințare emergentă pentru SUA”. Care este motivul

Antony Blinken: Ucraina trebuie să decidă între „continuarea luptei și negocieri pentru o încetare a focului”

Partenerii noștri