Live

Ungaria își crește numărul de rezerviști. Câți bani primesc cei care se înscriu în program

Data actualizării: Data publicării:
Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială. FOTO: Profimedia Images

Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială. Sunt așteptați toți cei care doresc să contribuie la apărarea Ungariei, a declarat László Drót, șeful Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială pentru agenţia MTI.

Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti şi despre faptul că Forţele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017, scrie news.ro. El a adăugat că anul trecut au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.

”Suntem disponibili în toate regiunile ţării”, a subliniat generalul de brigadă.

Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót. ”Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a adăugat comandantul.

Generalul de brigadă a afirmat că grupul ţintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani.

El a vorbit și despre avantajele celor care se înscriu în program: la semnarea contractului primesc o sumă unică brută de 150.000 de forinţi (1 884 lei), iar indemnizaţia de disponibilitate este de 50.000 de forinţi (628 lei) brut pe lună. Studenţii din învăţământul superior au dreptul la o bursă lunară brută de 160.000 de forinţi (2009 lei), iar cei din învăţământul profesional la o bursă lunară brută de 110.000 de forinţi (1 381 lei), dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu. În plus, se acordă un bonus unic brut de recomandare de 500.000 de forinţi (6 281 lei) pentru cei care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială.

Contractele sunt încheiate de regulă pe o perioadă de cinci ani a menţionat comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială.

În primul an, rezerviştii participă la 25 de zile de instruire, iar în anii următori la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini virale din centrul Londrei. Cai militari speriați de un autobuz au luat-o la goană pe străzi, unul s-a rănit

Protest uriaș al evreilor ultra-ortodocși la Ierusalim. Mii de oameni au intrat în confruntări violente cu polițiștii

Cum descrie presa ungară naționala României după evoluția de la EURO 2024

De mâine, Ungaria preia șefia Consiliului UE. Viktor Orban, prietenul lui Putin, face slujbă pentru Europa la biserică

Partenerii noștri