Live

Un tanc israelian a tras într-un turn de observație al forțelor ONU din Liban: doi militari indonezieni au fost răniți

Data publicării:
Transportor blindat al UNIFIL, în Liban Foto: Profimedia

Doi membri ai forțelor ONU de menținere a păcii din Liban au fost spitalizați după ce un tanc israelian a tras joi asupra unui turn de observație, potrivit misiunii ONU din sudul Libanului, informează Politico.

Misiunea ONU de menținere a păcii UNIFIL operează de-a lungul „liniei albastre” care separă Libanul de Israel încă din anii 1970, având mandatul de a restabili securitatea în zonă.

La începutul acestei săptămâni, armata israeliană și-a extins invazia terestră din sudul Libanului și a cerut civililor să plece.

ONU a declarat că forțele israeliene au „lovit în mod repetat” pozițiile sale în ultimele zile, inclusiv două baze italiene și sediul misiunii din Naqoura, un oraș de coastă din sud-vestul Libanului.

Soldații Forțelor de Apărare ale Israelului au tras, de asemenea, asupra unui buncăr în care se adăposteau forțele de menținere a păcii într-o altă bază, a precizat ONU, adăugând că miercuri soldații „au tras în mod deliberat și au dezactivat” camerele de securitate.

IDF nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Soldații răniți, care erau indonezieni, potrivit mass-media italiene, nu au fost grav răniți, dar au fost duși la spital, a declarat misiunea.

„În această dimineață, doi pacificatori au fost răniți după ce un tanc Merkava al IDF a tras spre un turn de observație de la sediul UNIFIL din Naqoura, lovindu-l direct și provocând căderea militarilor”, se arată în declarație.

„Reamintim IDF și tuturor actorilor obligațiile lor de a asigura siguranța și securitatea personalului și bunurilor ONU și de a respecta inviolabilitatea sediilor ONU în orice moment... Orice atac deliberat asupra pacificatorilor este o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar”, a mai spus ONU.

Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, l-a convocat joi pe ambasadorul israelian în Italia pentru a da socoteală pentru incident, potrivit unui oficial guvernamental.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac aerian al Israelului asupra unei școli din Gaza transformată în adăpost. Cel puțin 28 de morți și peste 50 de răniți

Armata israeliană anunță că a ucis un membru al Hezbollah într-un atac în Siria

Avertismentul Iranului pentru statele din Golful Persic: Ar fi „inacceptabil”

„Atacul împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător”, amenință ministrul israelian al Apărării

Partenerii noștri