Un senator american avertizează că usturoiul chinezesc a devenit un risc de securitate în SUA
Un senator american a cerut o anchetă guvernamentală cu privire la impactul importurilor de usturoi din China asupra securității naționale a SUA, relatează BBC.
Senatorul republican Rick Scott i-a scris Secretarului pentru comerț, avertizându-l că usturoiul chinezesc este nesigur din cauza metodelor de producție insalubre.
China este cel mai mare exportator mondial de usturoi, iar SUA este un consumator major.
Dar chestiunea usturoiului este controversată de mulți ani. SUA au acuzat China că „aruncă” usturoi pe piață la prețuri sub cost.
De la mijlocul anilor 1990 americanii au perceput taxe mai mari asupra importurilor din China, pentru ca producătorii americani să nu fie scoși de pe piață din cauza diferențelor de preț.
În 2019, în timpul administrației Trump, aceste tarife au fost majorate din nou.
În scrisoarea sa, senatorul Scott se referă și la aceste preocupări. Dar el continuă subliniind „o îngrijorare severă pentru sănătatea publică, cu privire la calitatea și siguranța usturoiului cultivat în țări străine – mai ales usturoiul cultivat în China comunistă”.
Senatorul se referă la practici despre care susține că au fost „bine documentate” în videoclipuri online, pe bloguri de gătit și documentare, inclusiv cultivarea usturoiului în canalizare.
El a cerut Departamentului de Comerț să ia măsuri, în temeiul unei legi care permite investigarea impactului anumitor importuri asupra securității SUA.
Senatorul Scott intră, de asemenea, în multe detalii despre diferitele tipuri de usturoi care ar trebui analizate: „Toate clasele de usturoi, întreg sau despărțit în căței, decojit sau nu, proaspăt, congelat, conservat provizoriu sau ambalat în apă sau în alt fel”.
Biroul pentru Știință și Societate de la Universitatea McGill din Quebec, care încearcă să popularizeze și să explice problemele științifice, spune că „nu există dovezi” că apele uzate sunt folosite ca îngrășământ pentru cultivarea usturoiului în China.
„În orice caz, nu este nicio problemă cu asta”, spune un articol publicat de universitate în 2017.
„Deșeurile umane sunt un îngrășământ la fel de eficient ca deșeurile animale. Răspândirea apelor uzate umane pe câmpurile unde sunt cultivate produse alimentare nu sună atrăgător, dar este mai sigur decât s-ar putea crede,” potrivit universității.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News