Live

Un preot a fost caterisit de Vatican pentru postările anti-avort şi mesajele de susţinere pentru Donald Trump

Data publicării:
Frank Pavone, în timpul unei demonstraţii împotriva avortului. Foto: Profimedia Images

Frank Pavone, un preot catolic american cunoscut pentru activismul pro-Trump şi postările virulente pe reţelele de socializare împotriva avortului a fost caterisit de Vatican, care l-a acuzat de "blasfemie în comunicare", scrie BBC.

Pavone, care conduce şi grupul anti-avort "Preoţi pentru viaţă" a şocat în 2016, când a adus un făt avortat în altar şi a transmis scena în direct, pe reţelele sociale.

Evenimentul a avut loc în campania electorală, iar în predica sa, Pavone le-a spus enoriaşilor că Hillary Clinton este pro-avort, în timp ce Donald Trump este împotrivă.

Într-o scrisoare către episcopii din Statele Unite, ambasadorul Vaticanului în America, arhiepiscopul Cristophe Pierre, l-a acuzat pe Pavone de "blasfemie în comunicare" şi "neascultare presistentă".

Vaticanul nu îi mai recunoaşte acum lui Frank Pavone calitatea de preot şi spune că decizia de caterisire este definitivă şi nu poate fi atacată.

În scrisoare i se reproşează fostului preot şi susţinerea făţişă pentru Donald Trump.

După alegerile din 2020, de exemplu, Frank Pavone a pus la îndoială validitatea rezultatelor, o poziţie despre care dioceza din care face parte spune că nu este în acord cu învăţăturile catolice.

Pavone ar fi avut "multiple ocazii pentru a se supune autorităţii episcopului dicocezei", se arată în scrisoarea ambasadorului Vaticanului.

"S-a determinat că părintele Pavone nu a avut nicio justificare rezonabilă pentru acţiunile sale", se mai arată în document.

Drept răspuns, Frank Pavone a acuzat Biserica Catolică că a îmbrăţişat ideologia "cancel culture" şi a anunţat că "războiul" său contra avortului va continua.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pomohaci și-a făcut biserică într-un garaj. BOR le cere credincioșilor să nu meargă la slujbele lui

O femeie din SUA, însărcinată cu un făt fără craniu, a fost obligată să meargă la 2.200 km de casă ca să facă avort

Democrații introduc în Congres noi legi pentru a proteja accesul la avort în SUA, dar au nevoie și de votul republicanilor în Senat

Papa Francisc neagă că intenționează să demisioneze în viitorul apropiat (Reuters)

Partenerii noștri