Live

Un miliardar austriac de 91 de ani a murit la două luni după ce s-a recăsătorit pentru a 6-a oară, cu o femeie cu 49 de ani mai tânără

Data actualizării: Data publicării:
Miliardarul Richard Lugner alături de Farrah Fawcett și de una dintre soții. Foto: Profimedia

Miliardarul austriac Richard Lugner a fost găsit mort în locuința sa din Viena. Se crede că acesta se confrunta cu mai multe probleme de sănătate înainte de moartea sa. Conform Unilad, el s-a căsătorit pentru a șasea oară în lunile premergătoare decesului său.

Născut la Viena în 1932, Lugner a urmat o școală generală înainte de a absolvi Colegiul Federal Tehnic și Comercial, unde s-a specializat în construcții. Și-a început cariera lucrând pentru o companie de construcții din capitala Austriei, înainte de a-și obține licența de antreprenor în construcții și de a-și crea propria afacere.

Compania lui Lugner a devenit celebră pentru construirea primei moschei din Viena și, ulterior, pentru că a renovat Stadttempel, principala sinagogă a orașului.

Regretatul bărbat în vârstă de 91 de ani a continuat să construiască propriul său centru comercial, numit Lugner City - un lucru care a devenit o parte importantă a moștenirii sale.

La deschiderea acestuia, în 1990, Lugner l-a invitat pe cântărețul american Harry Belafonte la centrul comercial și l-a dus mai departe la Balul Operei din Viena. De atunci încolo, Lugner a invitat în fiecare an o celebritate cunoscută să viziteze Lugner City și apoi a dus-o ca oaspete la bal.

Printre celebritățile pe care le-a invitat la Viena de-a lungul anilor se numără Goldie Hawn, Kim Kardashian și Kris Jenner, Raquel Welch, Jane Fonda și Priscilla Presley.

Cu ocazia decesului, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a scris și pe X: "Richard Lugner a fost un antreprenor de succes și o personalitate orbitoare. Un original austriac care nu și-a pierdut niciodată calea. Fie ca el să se odihnească în pace!"

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doliu în handbalul românesc: A murit Valentin Samungi, fost component al formației care a câștigat titlul mondial în 1970

Haos pe calea ferată în Austria și Cehia, din cauza inundațiilor catastrofale provocate de Ciclonul Boris

MAE a emis avertizări de călătorie pentru românii care merg în Austria și Cehia

Inundații devastatoare în Europa: Un pompier a murit în Austria și patru oameni sunt dați dispăruți în Cehia

Partenerii noștri