Live

Un bărbat înarmat cu un pistol de fabricație românească a fost prins aproape de locul unde se desfășoară convenția lui Donald Trump

Data publicării:
Polițiști americani în Milwaukee, Wisconsin, orașul în care are loc Convenția Națională Republicană. Foto: Profimedia Images

Un bărbat înarmat a fost arestat, luni, în apropiere de locul în care se desfășoară Convenția Națională Republicană, forul în care sunt nominalizați candidații la președinție și vicepreședinție din partea partidului, relatează The Guardian.

Bărbatul avea la el o un pistol de tip AK-47 ascuns, un cartuș întreg, o lanternă, mânuși negre și o mască, toate ascunse într-un rucsac, se arată într-un document oficial.

Donnell Tinsley, în vârstă de 21 de ani, a fost văzut de un agent la două străzi distanță de perimetrul securizat al locului în care se desfășoară convenția, luni. În aceeași zi, Donald Trump și-a făcut prima apariție publică de la tentativa eșuată de asasinat împotriva sa.

Tinsley purta mască și mânuși negre, avea un rucsac de dimensiuni mari care părea greu. Când a fost luat la întrebări de polițiști, el a negat că ar avea arme de foc asupra lui. Polițiștii l-au căutat, însă, în rucsac, găsind acolo arma ascunsă. Tinsley nu avea drept de port ascuns de armă.

Arma descoperită în rucsacul lui Tinsley este cunoscută drept Draco AK-47 și este un pisol inspirat după pușca de asalt rusească Kalașnikov (AK-47). Pistolul de acest tip a fost produs inițial în România.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Ce făcea Trump cu câteva secunde înainte ca împușcăturile să răsune din nou în jurul lui. Filmul evenimentelor

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Partenerii noștri