Live

Un bărbat a primit rest la restaurant o monedă foarte rară. Acum a vândut-o la licitație cu 2.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
Monedă extrem de rară de 25 de pence. Foto: RWB Auctions

Un bărbat din Marea Britanie a primit rest o monedă aparent banală, când și-a cumpărat prânzul, în urmă cu câțiva ani. Acum  moneda valorează peste 2.000 de euro, de aproximativ 6.800 de ori mai mult decât valoarea ei nominală, relatează Business Insider.

Moneda extrem de rară de 25 de pence a fost vândută de o casă de licitații din Marea Britanie cu 1.700 de lire sterline (puțin peste 2000 de euro).

„Au existat alte câteva exemplare care au fost scoase la licitație sau vândute în trecut, dar vorbim despre o foarte puține”, a spus Kimberly Day, reprezentanta RWB Auctions, pentru Business Insider.

„Este foarte, foarte rară”, a subliniat ea.

Motivul: în Marea Britanie, nu există o monedă de 25 de pence în circulație. Potrivit catalogului de licitație, aceasta este una dintre puținele monede de probă bătute în 1981 „ca parte a unui experiment”, deoarece ce Monetăria Regală a încercat să găsească o valoare nominală potrivită între monedele existente de 10 pence și 50 de pence.

În cele din urmă, au decis împotriva monedei de 25 de pence și s-au hotărât pentru cea de 20 de pence care este azi în circulație și care are un design foarte asemănător. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți oameni probabil că nici nu remarcă diferența dintre cele două monede.

„Pun pariu că mulți oameni au avut o astfel de monedă în portofel la un moment dat și probabil că au dat-o mai departe”, a spus ea.

Day a adăugat că vânzătorul, un bărbat din centrul Angliei, a primit moneda ca rest acum câțiva ani și i s-a părut neobișnuită. A pus-o deoparte „știind că era ceva interesant”, dar a examinat-o cu atenție abia după ce a văzut la știri o monedă similară, a spus ea.

Moneda este atât de neobișnuită, încât există puține date despre ea online. Dar s-a bucurat de un interes enorm din partea colecționarilor de monede, a spus Day, adăugând că mulți dintre aceștia au venit la casa de licitații pentru a o vedea cu ochii lor, înainte ca ea să fie vândută.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prinţul Harry s-a întors în Marea Britanie pentru un eveniment caritabil

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a a fost dezvăluită de Boris Johnson. Fostul premier știa de un an despre suferința Reginei

Două activiste britanice, condamnate la închisoare după ce au vandalizat tabloul „Sunflowers”, de Vincent van Gogh

Mai mulți deținuți din Marea Britanie au fost eliberați din greșeală. Cum a fost posibil

Partenerii noștri