Live

Un avion s-a prăbușit lângă Moscova. La bord se aflau trei membri ai echipajului

Data publicării:
Avion de pasageri Sukhoi Superjet SSJ-100. Foto: Shutterstock

Un avion de pasageri Sukhoi Superjet SSJ-100 s-a prăbuşit vineri la sud-est de capitala rusă Moscova, în timpul unui zbor-test fără pasageri. La bord se aflau doar trei membri ai echipajului, care sunt presupuşi decedaţi în urma accidentului, relatează agenţiile ruse de presă, citate de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres. 

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită şi a explodat; conform datelor preliminare, iar echipajul ar fi murit, au transmis serviciile de urgenţă.

Aeronava aparţinea companiei Gazpromavia, deţinută de societatea Gazprom, şi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova după un zbor-test efectuat în urma unor operaţiuni de mentenanţă de rutină.

Comitetul de Anchetă, instituţia însărcinată cu investigaţiile majore în Rusia, a anunţat deschiderea unei anchete pentru a elucida cauzele accidentului.

Introdus în exploatare în anul 2011, Sukhoi Superjet SSJ-100, cu o capacitate de circa 100 de pasageri, este primul avion civil proiectat în Rusia de la prăbuşirea URSS în 1991, dar reputaţia sa a fost afectată de probleme de fiabilitate şi de două accidente.

Deşi a fost proiectat în Rusia, o serie de componente ale avionului sunt fabricate în Occident sau produse în cooperare cu mai multe companii occidentale. În urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia în Ucraina şi pentru a nu mai depinde de furnizorii externi, producătorul rus proiectează în prezent o versiune „rusificată" a acestui aparat.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Partenerii noștri