Live

Ultima victimă israeliană dispărută în atacul Hamas de acum 10 luni a fost declarată moartă

Data actualizării: Data publicării:
Bilha Yinon, în vârstă de 75 de ani, a fost ucisă împreună cu soțul ei, Yaakov, Foto: X

Ultima persoană dată dispărută în urma atacului Hamas asupra Israelului de acum 10 luni a fost identificată ca fiind ucisă, spun autoritățile israeliene.

Bilha Yinon, în vârstă de 75 de ani, a fost ucisă împreună cu soțul ei, Yaakov, în casa lor din Netiv Haasara, când sute de oameni înarmați din Gaza au atacat comunitățile din sudul Israelului la 7 octombrie, scrie BBC.

Casa soților Yinon a fost arsă până la temelii și, deși au fost găsite rămășițele lui Yaakov, nu a fost găsită nicio urmă a Bilhei, deși se știa că aceasta era cu el în acel moment.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că au stabilit acum, "după o testare complexă" a probelor din zona casei, că Bilha a fost ucisă.

Anterior, nici măcar căutările prin cenușă sau resturi nu reușiseră să găsească nici măcar o urmă de ADN al lui Bilha.

Copiii cuplului au acceptat de mult timp că mama lor a fost ucisă în ziua atacului, însă moartea acesteia a fost declarată oficial abia acum, "pe baza unei combinații de constatări", a declarat IDF.

Bilha și Yaakov erau împreună în casa lor, la marginea graniței cu Gaza, când aceasta a fost atacată în dimineața invaziei.

Una dintre fiicele cuplului, Maayan, a declarat că tatăl ei a trimis un mesaj pe WhatsApp în acel moment pentru a spune că el și Bilha se aflau într-o cameră sigură și că auzeau împușcături și rachete.

"Casa a fost lovită direct și a luat foc în câteva minute", a declarat Maayan la televiziunea israeliană în februarie.

Practic, întreaga structură a fost redusă la cenușă.

Scriind pe X, Maoz Yinon, un fiu al cuplului, a declarat că părinții săi nu au murit în zadar.

"Ei nu au murit pentru acest război. Au murit pentru pace.

"Nu am nicio îndoială în inima mea că [Bilha Yinon] ar fi atât de mândră de călătoria familiei mele - cu parteneri israelieni și palestinieni - pentru a crea o cale spre pace, prin speranță și reconciliere", a spus el.

Bilanț tragic

Oameni înarmați ai Hamas au ucis aproximativ 1 200 de persoane în atacul fără precedent și au luat alți 251 ca ostatici în Gaza. Atacul a declanșat o ofensivă militară israeliană masivă în Gaza și războiul în curs.
Mai mult de 39 600 de palestinieni au fost uciși în campania israeliană, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bulgaria investighează o companie care ar avea legături cu vânzarea de pagere către Hezbollah. 1,6 milioane de euro, în vizor

Un israelian racolat de Iran a fost arestat sub acuzația de complot pentru asasinarea lui Netanyahu și a altor oficiali din Israel

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Partenerii noștri