Live

Von der Leyen amână pentru săptămâna viitoare prezentarea noii sale echipe de comisari, din cauza unei țări membre UE

Data publicării:
Ursula von der Leyen. Foto- Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îşi va prezenta echipa de comisari pentru noua legislatură abia săptămâna viitoare, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, şi nu săptămâna aceasta, aşa cum fusese planificat oficial, din cauza Sloveniei, care nu a finalizat procedura de nominalizare a comisarului.

Două surse parlamentare au confirmat pentru EFE că politiciana germană nu îşi va prezenta public echipa miercuri şi nici nu va participa la Conferinţa preşedinţilor din Parlamentul European - la care se întâlnesc liderii grupurilor politice şi preşedintele instituţiei - pentru a prezenta structura şi responsabilităţile care au fost date fiecărui candidat, potivit Agerpres.

Potrivit uneia dintre surse, este vorba doar despre o „întârziere tehnică” din cauza absenţei unei nominalizări oficiale a candidatului sloven, a cărui ţară şi-a schimbat propunerea la mijlocul procesului. Potrivit legislaţiei slovene, nominalizarea trebuie să aibă aprobarea parlamentului naţional.

De altfel, o purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, Delphine Colard, a anunțat pe X că prezentarea noii Comisii va avea loc marțea viitoare.

„La cererea Comisiei Europene, prezentarea de către președinta Von der Leyen a structurii și portofoliilor CE va avea loc pe 17 septembrie, la ora 9:00 CEST (10:00 ora României), la Strasbourg. Parlamentul este pregătit să deschidă procesul audierilor de confirmare”, a scris Colard.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană sancționează Ungaria cu 200 de milioane de euro pentru neplata unei amenzi

Cei 5 comisari europeni care riscă un vot negativ în Parlamentul European. Pe cine consideră Politico „oaia neagră”

Ce comisari și ce directorate va avea Roxana Mînzatu în subordine, ca vicepreședintă a Comisiei Europene

Mînzatu, comisar european: Portofoliul social include 20% din bugetul UE. Era timpul ca România să aibă o astfel de influență

Partenerii noștri