Live

VIDEO. Deputați din Opoziție, târâți pe jos și scoși cu forța din sediul televiziunii publice din Ungaria

Data actualizării: Data publicării:

Forţele de securitate au evacuat cu forța doi parlamentari independenţi din sediul televiziunii de stat din Ungaria, după ce au încercat să citească o petiţie, la o zi după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva celor care protestau faţă de Guvernul Orban, scrie Reuters, citat de News.ro.

Cei doi parlamentari se află printre cei 12 care şi-au petrecut noaptea în sediul televiziunii de stat, ca o continuare a demonstraţiilor împotriva politicilor prim-ministrului Viktor Orban.

Petiţia reafirmă cererile protestatarilor de duminică, care includ retragerea noii legi privind piaţa muncii, independenţa presei şi a tribunalelor şi ca Ungaria să se alăture biroului procurorilor UE.

Parlamentara independentă Bernadett Szel a postat imagini video pe pagina sa de Facebook care arată cum forţele de securitate se ceartă cu parlamentarul Akos Hadhazy pentru ca apoi să îl evacueze din clădire. Szel a precizat că şi ea a fost evacuată.

Citiți și    Adevărata miză a Ordonanței privind amnistia și grațierea: Bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la ”victimele abuzurilor statului paralel”

„Vrem să ne citim petiţia”, a afirmat ea în video.

Alţi parlamentari îşi continuă protestele în clădire.

Manifestaţia de duminică - intitulată ”Crăciun fericit, domnule premier” de organizatori - este a patra manifestaţie în decurs de o săptămână împotriva Guvernului Orban. Ea a fost organizată de opoziţia de stânga, grupuri de studenţi şi simpli cetăţeni.

Manifestanţii agitau steaguri ungare şi ale Uniunii Europene (UE). Ei au defilat pe un frig glacial de la marea Piaţă a Eroilor către Parlament, agitând banderole pe care se puteau citi mesaje ca ”Nu furaţi” sau ”Tribunale independente!”.

Noua Lege a muncii le permite angajatorilor să ceară până la 400 de ore suplimentare pe an. Criticii acestui text l-au catalogat drept ”legea sclaviei”.
De asemenea, Guvernul a trecut prin Parlament o lege care înfiinţează noi tribunale administrative, competente în probleme sensibile precum legea electorală, manifestaţiile şi corupţia.

De la instalarea sa la putere, în 2010, Viktor Orban a modificat sistemul electoral cu scopul de a-şi favoriza partidul, Fidesz, şi şi-a pus prsoane loiale la conducerea instituţiilor publice, în timp ce aliaţii săi s-au îmbogăţit.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban: Bruxellesul vrea să transforme Ungaria în Magdeburg. Ce spune premierul maghiar despre aderarea României la Schengen

Viktor Orban: Ungaria se bazează pe sprijinul României și al Bulgariei pentru a-și asigura livrările de energie

Cum vrea Viktor Orban să continue să importe gaz rusesc prin Ucraina. Premierul Ungariei vorbește despre „un truc”

Viktor Orban este convins că în urma alegerilor din SUA „trecem de la vremea războiului la o eră a păcii"

Partenerii noștri