Un tânăr își face 200 de selfie-uri pe zi: „Mi-am făcut peste 8 îmbunătățiri ca să ies mai bine în poze”
Junaid Ahmed are peste 50.000 de urmăritori pe Instagram și recunoaște că e dependent de selfie-uri.
Tânărul de 22 de ani, din Essex, își face în jur de 200 de fotografii pe zi. El alege cu atenție momentul zile în care să publice poza pe rețeaua de socializare pentru a avea cât mai multe aprecieri, iar dacă primește mai puțin de 600, șterge fotografia, relatează BBC.
„După ce postez o imagine, în primele două minute strâng cam 100 de aprecieri, iar lucru astă mă încântă. Telefonul meu o ia razna, e incredibil”, afirmă Junaid.
Psihologii din Marea Britanie și India au descoperit în urmă cu câteva luni că nevoia de face poze forte des și de a le publica pe rețelele de socializare reprezintă o problemă psihică numită selfita.
Tânărul recunoaște că dependența lui poate fi deranjantă pentru cei cu care își petrece timpul.
„Îmi spun mereu: Nu poți să mănânci fără să faci o poză? Eu le spune că nu, doar nu m-am pregătit trei ore fără motiv. De ce să nu fac poze?”, precizează Junaid.
Tânărul spune că nu mai este influențat de comentariile negative, dar recunoaște că, în urmă cu câțiva ani, avea această problemă.
„Acum câțiva ani, nu arătam așa. Eram mai natural. Dar cred că de la obsesia de rețele de socializare, am ales să mă îmbunătățesc. Mi-am îndreptat dinții, mi-am umplut: bărbia, obrajii, buzele, maxilarul, mi-am pus botox sub ochi, pe frunte, mi-am tatuat sprâncenele”, spune Juanid.
Danny Bowman, în vârstă de 23 de ani, este un alt tânăr obsedat de rețele de socializare. Încă de la 15 ani, își făcea sute de poze zilnic, iar la 16 ani a fost internat într-o clinică de „dezintoxicare”.
El a scăpat acum de această dependență și încearcă să-i ajute pe alți tineri care sunt în această situație.
Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie cere guvernului ca rețelele de socializare să introducă un avertisment tip „pop-up” după ce o persoană a stat două ore online.
„Știm cu siguranță că depresia și anxietate sunt alimentate de rețelele de socializare”, spune un oficial britanic.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News