Live

UE şi Regatul Unit nu vor ajunge la un acord comercial post-Brexit la termenul stabilit

Data publicării:
Negocierile comerciale pentru un acord post-Brexit între Regatul Unit și UE continuă. Foto: Getty Images

Regatul Unit şi Uniunea Europeană probabil vor rata termenul stabilit pentru jumătatea lunii noiembrie pentru ajungerea la un acord comercial post-Brexit, întrucât discuţiile de la Londra pentru depăşirea blocajului actual sunt de aşteptat să continue până la finalul săptămânii, au anunţat surse europene şi britanice, citate de Reuters.

Astfel, la reuniunea lor săptămânală ce are loc miercuri la Bruxelles, ambasadorilor celor 27 de state membre ale UE nu le va fi prezentată încă situaţia actualizată a tratativelor cu Londra, acest lucru urmând să se întâmple pe 18 noiembrie, potrivit unui diplomat european.

Totuşi, ca un semn al eforturilor celor două părţi de a ajunge la un acord, este de aşteptat ca negociatorii să prezinte un text de compromis la jumătatea săptămânii viitoare, transmite Agerpres.

''Adevăratul termen-limită este finalul săptămânii viitoare'', a declarat un alt diplomat european apropiat dosarului Brexit. Informaţia a fost confirmată şi de un diplomat de la Londra.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.

În prezent, ţara se află într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special cea comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

În absenţa unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Acord între instituțiile europene pe bugetul UE pentru 2025: sunt alocate cu 10,5 miliarde de euro mai multe fonduri față de 2023

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 790 milioane euro pentru închiderea minelor de cărbune din Valea Jiului

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a aprobat un tratament mult aşteptat pentru persoanele care suferă de Alzheimer

Partenerii noștri