Live

Taxa pe care o vor plăti britanicii care își fac vacanțele în Europa, după Brexit

Data publicării:
Magaluf, una dintre destinațiile turistice preferate ale britanicilor/ Foto: Shutterstock

Britanicii care vor vrea să își petreacă vacanțele în Europa, după Brexit, vor trebui să achite o taxă de 7 euro. Acesta va fi costul presupus de noul program fără viză, valabil trei ani, care va intra în vigoare în 2021, au anunțat oficialii de la Bruxelles.

Pe lângă taxa de 7 euro, britanicii vor trebui să se pre-înregistreze pentru a putea călători fără vize. Acest program va fi asemănător cu cel din SUA, unde turiștii britanici trebuie să se înregistreze înainte de a călători, dar nu au nevoie de viză.

Uniunea Europeană a început deja să implementeze acest sistem, în care turiștii din anumite țări care nu au nevoie de viză sunt obligați să se înregistreze înainte de a putea călători.

Premierul britanic Theresa May a declarat vineri că vor avea loc noi discuţii cu Uniunea Europeană în următoarele zile pentru a obţine mai multe garanţii asupra acordului privind Brexit-ul, la sfârşitul unui summit european la Bruxelles, relatează AFP, citat de Agerpres

''Discuţiile cu colegii mei de astăzi au arătat că este posibil să existe clarificări suplimentare'', a declarat şefa guvernului britanic pentru presă. ''Vom avea discuţii în zilele următoare'', a adăugat ea.

Liderii celor 27 de state au reafirmat joi că acordul de ''divorţ'', negociat timp de 17 luni cu UE şi puternic contestat de deputaţii britanici care trebuie să-l ratifice, ''nu poate fi renegociat''.

Cu toate acestea, liderii europeni au ţinut să reamintească în ''concluziile'' summitului că aşa-numitul "backstop", soluţia imaginată pentru a împiedica revenirea unei frontiere fizice între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, aflat în centrul dezbaterilor din Regatul Unit, urmează să se aplice doar ''temporar''. Ei s-au declarat ''hotărâţi să acţioneze rapid'' până pe 31 decembrie 2020, sfârşitul perioadei de tranziţie care va urma ieşirii Marii Britanii din UE, pentru a evita punerea în aplicare a acestei măsuri.

Concluziile summitului UE, menite să-i liniştească pe deputaţii britanici, ''au un statut legal şi sunt, prin urmare, binevenite'', a salutat Theresa May, în timp ce surse europene au afirmat că acest text nu are caracter obligatoriu.

Însă deputaţii britanici ''vor avea nevoie de asigurări suplimentare'', a pledat Theresa May pentru a justifica continuarea discuţiilor.

''Am avut o discuţie aprinsă cu Jean-Claude Juncker'', a confirmat premierul britanic, întrebată în legătură cu imaginile în care se putea vedea o întâlnire tensionată cu preşedintele Comisiei Europene, care a reproşat joi Regatului Unit că are solicitări prea vagi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-am atins mașina?” O doamnă care a mers la el plângând, în parcarea unui supermarket, l-a lăsat ”mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bărbat arestat în Marea Britanie, în legătură cu furtul a 22 de tone de cheddar. Jamie Oliver s-a implicat în găsirea lui

Familia unui copil care a murit în 2013 din cauza unei boli asociate cu poluarea va primi despăgubiri de la Guvernul britanic

Rusia acuză Marea Britanie că livrează arme Ucrainei „folosind coridorul maritim din Marea Neagră”

Incendiu uriaș la șantierul naval unde se construiesc submarine nucleare pentru Marea Britanie. Două persoane au ajuns la spital

Partenerii noștri