Record de români și bulgari în Marea Britanie
Numărul cetăţenilor români şi bulgari care muncesc în Marea Britanie a ajuns la un nivel record. Datele oficiale arată că în perioada aprilie-iunie aproape 400.000 de români şi de bulgari au ales să plece în Marea Britanie la muncă în speranţa unui trai mai bun, potrivit publicaţiei Press Association.
Alți 24 de români, expulzați din Marea Britanie după Brexit
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Sunt cu 54.000 mai mulţi muncitori români şi bulgari care contribuie la economia Marii Britanii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi nu este de mirare având în vedere că toate sondajele arată că mai mult de jumătate dintre cetăţenii români şi-au pierdut încrederea în ţara lor.
De cealaltă parte, numărul persoanelor care lucrează în Regatul Unit provenite din alte opt state membre din Europa de Est a înregistrat cea mai mare scădere anuală, de 117.000 de persoane, comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2017.
În total, aproape 2,3 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene au lucrat în Marea Britanie în ultimele trei luni, cu 86.000 mai puţin decât în urmă cu un an. Este cea mai mare scădere anuală din ultimele două decenii. Aici un rol decisiv îl joacă incertitudinile legate de Brexit.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News