Live

Reacție dură a Angelei Merkel după vizita unor deputaţi de extremă dreapta în Siria

Data publicării:
BERLIN, GERMANY - JULY 17: German Chancellor Angela Merkel speaks during debates prior to a vote over the third EU financial aid package to Greece at an extraordinary session of the German parliament, the Bundestag, on July 17, 2015 in Berlin, Germany. The Bundestag is among several European parliaments that must vote on whether to allow negotations over the aid package that will help Greece to avert state bankruptcy and shore up the Greek banking system. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a criticat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, o vizită efectuată de patru deputaţi germani de extremă dreapta la Damasc în vederea unor întâlniri cu apropiaţi ai regimului lui Bashar al-Assad, scrie News.ro.

Foto: Guliver/Getty Images

„Cei care curtează regimul (sirian) se descalifică singuri. Regimul sirian arată zi de zi cât de inuman este”, a declarat Steffen Seibert, continuând că Bashar al-Assad „impune sau acceptă” violenţe vizând civili la Idleb, Alep, în Ghouta de Est.

O delegaţie de patru deputaţi şi doi aleşi regionali din cadrul Alternativei pentru Germania (AfD, extremă dreapta) se aflau la momentul acestor declaraţii în vizită la Damasc.

Delegaţia a fost primită de către muftiul Siriei Ahmad Badredin Hassoun marţi.

Extrema dreaptă germană afirmă că s-a dus în capitala siriană pentru „a se informa la faţa locului despre situaţia umanitară”, deoarece presa germană „nu le dă o posibilitate fiabilă să-şi facă o părere despre situaţia reală” din această ţară devastată de război.

Ei s-au declarat „surprinşi de normalitatea care există” pe străzile Damascului şi şi-au exprimat satisfacţia faţă de faptul că au văzut că „femeile pot să se deplaseze fără să poarte văl în metropola remarcabil de curată”.

Principalele două formaţiuni germane, conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţii, tocmai au decis să formeze o nouă mare coaliţie guvernamentală.

Într-un interviu pentru Der Spiegel, ministrul Justiţiei Heiko Maas nu a exclus ca membri AfD să fie supuşi unei supravegheri strânse a serviciilor germane de informaţii interne.

„Anumite curente din AfD par că au vrut să facă din partid un refugiu politic al neonaziştilor”, a declarat ministrul social-democrat.

O asemenea supraveghere este rezervată, în principiu, grupărilor celor mai radicale, suspectate de practici anticonstituţionale, care pot pune în pericol securitatea statului.

Ea ar fi excepţoională în cazul unui partid reprezentat în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german).

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul Germaniei promite o anchetă rapidă a erorilor în prevenirea atentatului de la Magdeburg. Suspectul e acuzat de crimă

Fericit după ce a moștenit o sumă mare de bani, un om fără adăpost din Germania s-a îmbătat și a pierdut „averea”. Cum a recuperat-o

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius: „Putin ne cunoaște, știe cum să ne deranjeze. Ignorând amenințarea, nu o facem mai mică”

Submarine, rachete, artilerie. Bundestagul aprobă planuri de achiziții pentru Apărare în valoare de 21 de miliarde de euro

Partenerii noștri