Live

O variantă italiană a coronavirusului a fost descoperită în Brescia. Testele făcute unui pacient le-au dat de gândit medicilor

Data publicării:
Oameni pe stradă în Italia Foto: Profimedia Images

Virusologii din Italia au identificat încă de la începutul lunii august o variantă a coronavirusului care circula în Brescia, și care era foarte asemănătoare cu cea identificată în Marea Britanie. Ei au descoperit-o după ce au făcut mai multe teste unui pacient vindecat, iar acestea au dat în continuare rezultate pozitive.

Varianta italiană descoperită la Brescia precede varianta apărută abia la sfârșitul lunii septembrie în Regatul Unit și care apoi s-a răspândit în Europa, inclusiv în Italia, spune Arnaldo Caruso, președintele Societății italiene de Virologie, pentru La Repubblica.

Varianta identificată în Italia prezintă mutațiile 501 și 493, ceea ce face ca proteina Spike să fie puțin diferită de cea a virusului pandemic cunoscut până acum.

"Varianta italiană" a ajuns să fie descoperită din întâmplare, spune Caruso, după o persistență virală anormală la un pacient care a avut Covid-19 în aprilie. Chiar și după recuperare, testele efectuate începând din august au dat continuu rezultate pozitive, scrie Mediafax.

"Am decis să secvențiem virusul pentru a înțelege motivul acestei persistențe și, spre surprinderea noastră, ne-am dat seama că am identificat o nouă variantă, similară dar nu identică cu varianta engleză care începea să circule și în Italia", a declarat medicul.

"Nu știm dacă varianta engleză a apărut exact la sfârșitul lunii septembrie, precum și a noastră la începutul lunii august. O analiză ne spune că această nouă variantă italiană ar fi putut fi generată la începutul lunii iulie. Ceea ce putem spune din studiile colegului meu Ciccozzi este că a noastră este cu siguranță prima dovadă a mutațiilor proteinei Spike la nivelul poziției 501 în Italia și poate, cel puțin până în prezent, în Europa", a precizat Caruso.

Întrebat dacă vaccinul anti-Covid poate funcționa pe "varianta italiană", medicul a răspuns că da, deoarece vaccinul generează un răspuns complex în mai multe zone.

"Încărcătura virală ridicată prezentă în testele din august și noiembrie efectuate asupra pacientului care nu se negativa ne-a permis să izolăm mutațiile virale din Brescia", susține Caruso.

Între timp, Marea Britanie se luptă să limiteze răspândirea unei tulpini mutante a virusului, cu până la 70% mai transmisibilă.

 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

Vicepremierul italian Matteo Salvini riscă şase ani de închisoare. Ce acuzații îi aduc procurorii

Liderii Germaniei, Italiei şi Cehiei cer Comisiei Europene să renunţe la penalizarea producătorilor auto pentru emisiile de CO2 în 2025

Partenerii noștri