Live

Întâlnire Maia Sandu - Laura Codruța Kovesi: „Moldova este hotărâtă să reformeze justiția”

Data publicării:
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, alături de șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Foto: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni la Chișinău cu Laura Codruța Kovesi, procuroul-șef al Parchetului European. Mais Sandu a recunoscut că, în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, colaborarea cu Parchetul European „este esențială”.

„Astăzi m-am întâlnit cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre importanța combaterii corupției și necesitatea unui sistem de justiție independent și puternic, fundament al unui stat de drept în care cetățenii să se simtă în siguranță și să prospere. În procesul de aderare la Uniunea Europeană, colaborarea strânsă dintre instituțiile de drept din Moldova și Parchetul European este esențială”, a precizat Maia Sandu într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

„Moldova este hotărâtă să reformeze justiția și să alinieze legislația națională la standardele europene. Vom duce acest proces până la capăt, oricâte obstacole s-ar pune, pentru a ne asigura că în Moldova legea e lege pentru toți”, a mai spus Maia Sandu.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Cutremurul din Vrancea s-a simțit puternic și la Chișinău. Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV

Noi imagini șocante din Chișinău, după ce râul Bîc a ieșit din matcă. Va mai ploua încă 72 de ore

Inundații violente în Chișinău. Apele au năvălit pe străzi și au luat oamenii pe sus. Imagini șocante din capitala R. Moldova

Maia Sandu a fost înregistrată oficial drept candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Partenerii noștri