Live

Încă o țară interzice folosirea glifosatului, erbicidul controversat corelat cu cancerul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/Getty Images

Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat - care face obiectul unor procese, în SUA, cu mize de miliarde de dolari, pentru că ar cauza cancer - din 2023, limitând utilizarea acestuia până atunci, relatează Reuters.

Decizia vine după ce, în luna iulie, parlamentul austriac a aprobat un proiect de lege care interzicea utilizarea glifosatului și după ce aproximativ 20 de primari francezi l-au interzis luna trecută în municipalitățile lor, sfidând guvernul.

Compania Bayer spune că nu este de acord cu decizia guvernului german: „O astfel de interdicție ar ignora aprecierile științifice ale autorităților competente din întreaga lume, care au stabilit de mai bine de 40 de ani că glifosatul este sigur în folosire”, scrie Mediafax.

Erbicidele pe bază de glifosat sunt cele mai utilizate produse de combatere a buruienilor din lume.

Guvernul german a declarat că va reduce sistematic utilizarea erbicidelor care conțin glifosat începând cu 2020.

Glyphosate a fost dezvoltat de Monsanto sub brandul Roundup. Acum este comercializat la nivel mondial de zeci de alte grupuri chimice, inclusiv Dow Agrosciences și BASF din Germania.

Îngrijorările legate de siguranța sa au apărut când o agenție a Organizației Mondiale a Sănătății a concluzionat în 2015 că probabil provoacă cancer.

Bayer, care a achiziționat Monsanto anul trecut, spune că studiile și autoritățile de reglementare au considerat glifosatul și Roundup-ul sigure pentru uz uman.

Editor web: Alina Popescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul Germaniei promite o anchetă rapidă a erorilor în prevenirea atentatului de la Magdeburg. Suspectul e acuzat de crimă

Fericit după ce a moștenit o sumă mare de bani, un om fără adăpost din Germania s-a îmbătat și a pierdut „averea”. Cum a recuperat-o

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius: „Putin ne cunoaște, știe cum să ne deranjeze. Ignorând amenințarea, nu o facem mai mică”

Submarine, rachete, artilerie. Bundestagul aprobă planuri de achiziții pentru Apărare în valoare de 21 de miliarde de euro

Partenerii noștri