Încă o seară de proteste la Budapesta faţă de "legea sclaviei"
Sunt iar proteste la Budapesta. Mii de oameni au pornit în marş prin capitala Ungariei de mai bine de o oră. Motivul care i-a scos din casă este un amendament adus legii muncii printre care angajatorii pot să-l oblige angajaţii să muncească mai multe ore suplimentare.
Violențe la Paris. Protestatari ieșiți în stradă împotriva unei gale pro-Israel s-au bătut cu forțele de ordine
Noi proteste ale pensionarilor vor avea loc astăzi la Palatul Victoria
Budapesta se pregătește pentru „revărsarea deceniului”
Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale cu apă de localnici
Angajații din administrație și cultură au ieșit în stradă, nemulțumiți de creșterea salariului minim
Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit
Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi
Georgia a adoptat legea „agenților străini” inspirată din Rusia
Stare de asediu în Istanbul, unde sunt proteste violente
Supranumită legea sclaviei, această măsură este la un pas de a intra în vigoare. Oamenii speră totuşi că preşedintele nu o va promulga.
Florence LaBruyere - jurnalistă din Franţa: “Este de neimaginat că legea poate fi adoptată fără consultarea prealabilă a oamenilor direct interesaţi şi asta este ceea ce s-a întâmplat în Ungaria. Toate sindicatele s-au opus acestei legi, iar în parlament n-a mai fost nicio dezbatere”.
Runa Hellinga - jurnalistă olandeză: „Ceea ce mă preocupă în această situaţie este că nu cred că e bine pentru angajaţii din Ungaria să lucrezi 48 de ore pe săptămână, e atroce pentru oameni şi pentru viaţa de familie. Şi nici pentru industrie nu cred că este un lucru bun să aibă angajaţi care lucrează în exces. Înrăutăţirea situaţiei pe piaţa muncii, înrăutăţirea legilor muncii nu fac decât să gonească oamenii”.
Principala nemulţumire a oamenilor este legată de creșterea plafonului anual de ore suplimentare pe care le poate face un angajat. Această limită a fost crescută de la 250 de ore la 400 de ore. În plus, plata pentru ele nu trebuie făcută imediat, ci angajatorii au la dispoziţie până la trei ani. Denumită legea sclaviei, acestă măsură stârnise deja multă nemulţumire în rândul oamenilor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News