Live

După criza benzinei apare o alta, a porcilor. Fermier britanic „Am omorât 120.000 de animale perfect sănătoase din cauza Brexitului”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

După criza benzinei, sectorul abatoarelor este şi el afectat de consecinţele Brexitului. Guvernul Johnson „refuză să accepte" lucrătorii străini, iar fermierii acuză: „supermarketurile sunt pline cu carne din străinătate”, potrivit Mediafax.

Criza porcilor afectează Anglia.

„Niciodată în istoria acestei ţări nu a trebuit să exterminăm animale perfect sănătoase din cauza intransigenţei unui guvern care refuză să accepte lucrători cu abilităţile necesare”, acuză Meryl Ward, care conduce ferma familiei din Lincolnshire.

Situaţia de astăzi „este de neînţeles, nebună”, spune Ward.

Puţini muncitori cu experienţă ar fi suficienţi, a subliniat el, pentru a aborda o problemă care pare acum destinată să conducă la sacrificarea a 120.000 de porci.

Criza din abatoare, unde, conform datelor Asociaţiei Naţionale a Porcilor, a existat o scădere a personalului de aproximativ 15%, este similară cu cea a benzinei.

De altfel, există o penurie de lucrători în Marea Britanie post-Brexit.

Chelnerii, asistenţii medicali, zidarii, muncitorii din abatoare şi şoferii de camioane nu sunt suficienţi (noua viză pentru europenii care ştiu să conducă un camion a atras până acum doar 26 de candidaţi).

Pentru premierul Boris Johnson, care va vorbi miercuri la conferinţa conservatorilor de la Manchester, este greşit să vorbim despre o criză: „Lipsa de personal din anumite sectoare va obliga angajatorii să îmbunătăţească salariile şi condiţiile de muncă”. De prea mult timp, afacerile s-au bazat pe imigranţi low-cost, a adăugat el.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a lăsat Abhazia în „întuneric total, la propriu și la figurat”. Liderul regiunii separatiste cere ajutor

Mii de oameni au aplaudat răsăritul soarelui la Stonehenge pentru a marca solstițiul de iarnă, cea mai scurtă zi din an

„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani. Culturile de toamnă și livezile și-au revenit spectaculos

Uniunea Europeană dă în judecată Marea Britanie pentru limitarea drepturilor cetățenilor UE post-Brexit

Partenerii noștri