Care sunt cele mai frecvente simptome la infecția cu tulpina britanică a coronavirusului. Studiu
Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată un studiu realizat de Institutul Național de Statistică de la Londra, relatează BBC, potrivit Mediafax.
Concluziile studiului se bazează pe evoluţia bolii la un eşantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia.
Temperatura ridicată, o tuse continuă şi pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului sunt printre cele mai frecvente simptome enumerate de site-ul NHS. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă cel puţin una dintre aceste simptome.
Noua variantă, care a fost observată pentru prima dată în Kent în luna septembrie 2020, se răspândeşte mai uşor decât varinatele care au circulat până acum şi a ajuns în toată Marea Britanie.
ONS a analizat simptomele raportate de oameni cu o săptămână înainte de a fi testaţi pozitiv pentru noua variantă de coronavirus, comparativ cu cei care au fost pozitivi cu varianta veche.
3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:
- 35% - au tuşit
- 32% - au acuzat stări de oboseală
- 25% - au avut dureri musculare
- 21,8% - au avut dureri în gât
2.500 de persoane infectate cu varianta veche de coronavirus:
- 28% - au tuşit
- 29% - au acuzat stări de oboseală
- 21% - au avut dureri musculare
Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua variantă şi-au pierdut gustul, în timp ce 15% şi-au pierdut mirosul.
Aceasta a fost uşor mai mică decât cea raportată de persoanele cu varianta veche (18% pentru ambele).
23 de modificări față de virusul original
Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparaţie cu virusul original din Wuhan.
„Unele dintre aceste modificări ar putea afecta răspunsul imun al organismului şi, de asemenea, influenţa gama de simptome asociate cu infecţia,” a spus prof. Lawrence Young.
Analiza ONS face parte dintr-un studiu pe termen lung pentru urmărirea coronavirusului la populaţia din Marea Britanie, realizat în comun cu Public Health England, Universitatea din Oxford şi Universitatea din Manchester.
Editor : B.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News