Live

Video&Foto Arcul lui Constantin, din Roma, a fost avariat de un trăsnet. O furtună violentă, ciudată și neanunțată, fără precedent

Data actualizării: Data publicării:
Intervenție la Arcul lui Constantin, după furtuna violentă din Roma. Foto/ Profimedia Images

Arcul lui Constantin, un uriaș arc antic roman aflat lângă Colosseum, a fost deteriorat după ce o furtună violentă a lovit Roma, au declarat marți autoritățile. Parcul Arheologic Colosseum a confirmat pentru Reuters că monumentul a fost lovit de trăsnet. Agenția de Protecție Civilă a comunicat că, după o lungă perioadă de secetă, la Roma a căzut într-o oră o cantitate de apă similară cu cea dintr-o întreagă lună normală de toamnă, furtuna nefiind anticipată de meteorologi.

Presa italiană citează martori oculari și oficiali locali care spun că centrul Capitalei Italiei, Roma, a fost inundat în câteva minute, iar străzile au fost blocate de torenți, crengi și copaci rupți de vântul puternic.

Într-o declarație pentru Reuters, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a comparat furtuna cu cea din Sicilia, de luna trecută, care a provocat scufundarea iahtului miliardarului britanic Mike Lynch: “Evenimentul meteorologic care a lovit Roma este cu adevărat fără precedent, pentru că a fost atât de puternic și de concentrat într-un timp foarte scurt și doar în unele zone ale orașului, inclusiv în centrul istoric”, a spus Gualtieri.

Arcul lui Constantin, de lângă Colosseum, un monument emblematic, înalt de 25 de metri, a fost lovit de un trăsnet, iar bucăți de piatră s-au desprins din acesta ajungând pe trotuare.

Arcul de triumf a fost construit în secolul al IV-lea d.Hr. pentru a celebra victoria lui Constantin - primul împărat roman convertit la creștinism - asupra rivalului său, Maxențiu.

Are o înălțime de aproximativ 25 de metri și este situat în aceeași zonă pietonală în care se află Colosseumul, un important punct de atracție turistică.

„Un trăsnet a lovit arcul chiar aici și apoi a lovit colțul și am văzut asta zburând”, a declarat un turist pentru Reuters, arătând spre un bloc mare de piatră căzut la pământ.

Bucățile de piatră au fost recuperate și puse la adăpost, urmând a se decide care este cea mai bună variantă de refacere a monumentului.

 

 
 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bosnia și Herțegovina. Țara este puternic afectată de un cod portocaliu de ninsori

Un petrolier rusesc s-a rupt în două în timpul unei furtuni în Marea Neagră. „A avut loc o deversare de produse petroliere”

Furtuna Bora a făcut prăpăd pe insula grecească Rodos. Imagini ca la inundațiile din Spania

City break-ul, înlocuit cu vacanța de o zi. Care sunt destinațiile la modă printre români pentru „day trip-uri”

Partenerii noștri