Live

Video&Foto Arcul lui Constantin, din Roma, a fost avariat de un trăsnet. O furtună violentă, ciudată și neanunțată, fără precedent

Data actualizării: Data publicării:
Intervenție la Arcul lui Constantin, după furtuna violentă din Roma. Foto/ Profimedia Images

Arcul lui Constantin, un uriaș arc antic roman aflat lângă Colosseum, a fost deteriorat după ce o furtună violentă a lovit Roma, au declarat marți autoritățile. Parcul Arheologic Colosseum a confirmat pentru Reuters că monumentul a fost lovit de trăsnet. Agenția de Protecție Civilă a comunicat că, după o lungă perioadă de secetă, la Roma a căzut într-o oră o cantitate de apă similară cu cea dintr-o întreagă lună normală de toamnă, furtuna nefiind anticipată de meteorologi.

Presa italiană citează martori oculari și oficiali locali care spun că centrul Capitalei Italiei, Roma, a fost inundat în câteva minute, iar străzile au fost blocate de torenți, crengi și copaci rupți de vântul puternic.

Într-o declarație pentru Reuters, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a comparat furtuna cu cea din Sicilia, de luna trecută, care a provocat scufundarea iahtului miliardarului britanic Mike Lynch: “Evenimentul meteorologic care a lovit Roma este cu adevărat fără precedent, pentru că a fost atât de puternic și de concentrat într-un timp foarte scurt și doar în unele zone ale orașului, inclusiv în centrul istoric”, a spus Gualtieri.

Arcul lui Constantin, de lângă Colosseum, un monument emblematic, înalt de 25 de metri, a fost lovit de un trăsnet, iar bucăți de piatră s-au desprins din acesta ajungând pe trotuare.

Arcul de triumf a fost construit în secolul al IV-lea d.Hr. pentru a celebra victoria lui Constantin - primul împărat roman convertit la creștinism - asupra rivalului său, Maxențiu.

Are o înălțime de aproximativ 25 de metri și este situat în aceeași zonă pietonală în care se află Colosseumul, un important punct de atracție turistică.

„Un trăsnet a lovit arcul chiar aici și apoi a lovit colțul și am văzut asta zburând”, a declarat un turist pentru Reuters, arătând spre un bloc mare de piatră căzut la pământ.

Bucățile de piatră au fost recuperate și puse la adăpost, urmând a se decide care este cea mai bună variantă de refacere a monumentului.

 

 
 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciclonul Boris în România: O furtună puternică a inundat străzi din Pitești și a doborât mai mulți copaci

„Cea mai mare cantitate de precipitații”. Record național stabilit în Mangalia de ploile de la finalul lunii august

HARTĂ Cod galben de furtuni în jumătate de țară. Zonele afectate

Primăria Romei se gândește să pună o taxă de acces pentru Fontana di Trevi. Groaza de supraturism lovește din nou

Partenerii noștri