Angela Merkel: Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al Doilea Război Mondial
Cancelarul german Angela Merkel a transmis miercuri seară, într-un discurs televizat, că este necesară respectarea măsurilor impuse de autorităţi, argumentând că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial. Merkel i-a rugat pe cetăţenii germani să respecte restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului.
Angela Merkel a îndemnat cetăţenii să respecte distanţa socială recomandată de autorităţi: „Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alţii”.
„Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţă publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum”, a adăugat cancelarul german, potrivit Mediafax.
„În cadrul democraţiei, deciziile politice sunt transparente şi le explicăm. (...) Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că are propria responsabilitate. Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”, a subliniat Angela Merkel.
„Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înţelegeţi că este nevoie de contribuţia fiecăruia. (...) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depăşite de situaţie dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus”, a subliniat ea.
Bilanţul epidemic a ajuns la 26 de morţi în Germania, iar numărul total de cazuri de coronavirus a depăşit 10.000, conform celor mai noi date anunţate de autorităţi.
La nivel mondial, s-au înregistrat până acum 201.436 cazuri de coronavirus şi cel puţin 8.006 decese, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins. S-au vindecat 82.032 de persoane.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News