Live

Ucraina trimite ajutoare în zonele ocupate din Kursk, pentru „cetăţenii abandonaţi de Rusia”

Data publicării:
150 de colete cu alimente au fost trimise civililor din localitățile ocupate din regiunea Kursk. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ucraina a înființat spații de depozitare în Sumî pentru a stoca și trimite ajutoare umanitare civililor ruși în localitățile ocupate în ofensiva din regiunea Kursk, a declarat vineri ministrul ucrainean de interne.

Ucraina spune că a preluat controlul asupra a 82 de așezări pe o suprafață de 1.150 de kilometri pătrați din regiunea Kursk, după ce a lansat un atac transfrontalier major pe 6 august.

Cetăţenii abandonaţi de Rusia sunt în mare parte persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi şi familii cu copii. Au nevoie de hrană, apă şi medicamente”, a declarat ministrul Ihor Klimenko pe Telegram, informează Reuters.

Acesta nu a precizat câte spații de depozitare au fost amenajate și nici unde se află exact, dar un videoclip postat pe contul Telegram al ministerului arată un cort gonflabil mare și personal militar ucrainean care transportă pachete și împachetează alimente.

În timpul unei călătorii în regiunea Sumî, care se învecinează cu regiunea Kursk a Rusiei, Klimenko a spus că aproximativ 150 de colete cu alimente au fost trimise civililor din zonă.

Oficialii de la Kiev au declarat că intenționează să creeze coridoare de evacuare din regiunea Kursk și să deschidă accesul la misiunile umanitare internaționale.

Rusia a numit incursiunea ucraineană o „provocare majoră” și a promis că va riposta cu un „răspuns demn”, la mai bine de 2 ani și jumătate de când și-a lansat invazia în Ucraina, pe care Kremlinul o numește „incursiune militară specială”.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri