Live

Ucraina se așteaptă la o scădere dramatică a populației. Datele dezvăluite de guvernul de la Kiev

Data actualizării: Data publicării:
Refugiați ucraineni. Sursa. Profimedia Images.

Guvernul de la Kiev se așteaptă ca populația din interiorul granițelor să scadă cu 6,9 milioane de persoane, până în 2041, la un nivel de doar 28,9 milioane de cetățeni, potrivit presei de la Kiev. Datele sunt prezentate în strategia de dezvoltare demografică a țării.

Executivul ucrainean punctează că din cauza provocărilor și amenințărilor cu care s-a confruntat Ucraina, drept urmare a invaziei pe scară largă lansată de Rusia în 2022, numărul ucrainenilor care trăiesc în interiorul granițelor țării ar putea ajunge, în 2051, la doar 25,2 milioane de persoane.

Datele publicate de Institutul de Probleme Demografice sunt relative, dn cauza imposibilității colectării datelor din teritoriile aflate sub ocupație temporară, mai punctează sursa citată. 

Documentul dat publicității de către oficialii de la Kiev relevă că în 2021 populația Ucrainei era de 48,5 milioane de oameni, iar în iulie 2024 populația era estimată la 35,8 milioane de locuitori, drept urmare a exodului cauzat de invazia rusă.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce s-au retras ucrainenii din orașul strategic Vuhledar. Explicațiile grupului de luptă care apăra localitatea strategică

Momentul în care bombardierele tactice ucrainene Su-24M trag asupra obiectivelor militare rusești cu rachete Kh-25ML

Rusia și Ucraina au folosit un număr record de drone în atacurile reciproce din luna septembrie

Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea, după un nou atac al Rusiei asupra Ucrainei. Avioane de luptă, trimise în misiune de monitorizare

Partenerii noștri