Live

Ucraina ordonă întărirea apărării în estul țării, după pierderea orașului strategic Vuhledar

Data actualizării: Data publicării:
Război în Ucraina. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a anunţat că a ordonat consolidarea apărării în estul regiunii Doneţk, la o zi după ce forţele Kievului au anunţat că s-au retras din oraşul Vuhledar, relatează Reuters, potrivit news.ro

Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut pierderea oraşului Vuhledar, afirmând că problema principală este retragerea trupelor şi protejarea vieţilor.

Trupele ruse avansează în mod constant în diferite sectoare din estul Ucrainei, în ciuda incursiunii surpriză a Kievului în regiunea Kursk din vestul Rusiei, în luna august, în care Ucraina îşi pusese speranţa că va încetini avansul ruşilor.

Așa numitul guvernator al regiunii Doneţk numit de Rusia a declarat că ambele părţi recunosc valoarea strategică a oraşului, adăugând că eforturile de reconstrucţie vor lua timp.

Trupele ruse avansează în mod constant în diferite sectoare din estul Ucrainei, în ciuda incursiunii surpriză a Kievului în regiunea Kursk din vestul Rusiei, în luna august, în care Ucraina îşi pusese speranţa că va încetini avansul ruşilor.

Sîrski a declarat pe social media că lucrează în „unul dintre cele mai fierbinţi sectoare ale frontului” cu Brigada 25 aeropurtată Siceslav. El nu a dat detalii cu privire la locaţie, dar brigada operează pe frontul Pokrovsk, o zonă unde atacurile ruseşti se intensifică. „În timp ce lucram în brigadă, am luat o serie de decizii menite să consolideze stabilitatea şi eficacitatea apărării noastre”, a declarat Sîrski.

După mai mult de doi ani şi jumătate de război la scară largă, trupele ucrainene sunt în defensivă. Armata ucraineană a anunţat miercuri că retrage trupele din oraşul minier Vuhledar, un bastion poziţionat pe teren mai înalt, care a rezistat atacurilor intense după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina afirmă că Rusia i-a atacat infrastructura critică cu 19 drone în cursul nopţii. Incendiul de la depozitul din Perm a fost stins

SUA nu vor ca România să doboare rachete pentru Ucraina: „Ne-ar implica în război”

China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze (Foreign Affairs)

Kievul a anunțat câți prizonieri ucraineni au murit în închisorile ruse. „Tortura e răspândită și încurajată”, susține un raport ONU

Partenerii noștri