Live

Kievul a propus țărilor din Europa de Nord să antreneze câte un batalion ucrainean

Data publicării:
Ucraina cer sprijinul țărilor nordice. Foto: Profimedia

Oleksandr Balanuța, adjunctul ministrul Apărării din Ucraina, a propus în cadrul unei vizite în Norvegia ca țările Europei de Nord să să antreneze și să înarmeze câte un batalion ucrainean, scrie Ukrainska Pravda.

În plus, Balanuța i-a invitat pe șefii apărării din Danemarca, Islanda, Norvegia, Finlanda și Suedia să se angajeze în cooperarea bilaterală și în investiții în industria de apărare ucraineană.

„Prin aderarea la proiectul Brigada Nordică, companiile de apărare și țările nordice vor avea ocazia să demonstreze eficiența produselor de apărare nordice pe un câmp de luptă real. Să ne unim forțele pentru o victorie comună”.

Ucraina a solicitat în repetate rânduri partenerilor săi să finanțeze producția de arme esențiale pentru forțele ucrainene de către industria națională de apărare ucraineană. Forțele armate ale Ucrainei au primit deja 18 sisteme de artilerie autopropulsate Bohdana, a căror producție a fost finanțată de Danemarca.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Contract mărit și apartament nou! Jucătorul de la FCSB care a dat lovitura după meciul cu RFS. Gigi Becali: ”N-ai văzut?”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serviciul de securitate rus susține că a arestat doi spioni ucraineni în Crimeea

Mesaj RO-Alert pentru judeţul Tulcea după ce a fost reperat un grup de drone. Doi oameni au sunat la 112

Kamala Harris avertizează că Vladimir Putin „s-ar putea uita la Polonia, țările baltice sau alți aliați NATO”, dacă nu e pedepsit

Germania aprobă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 447 de milioane de dolari

Partenerii noștri