Live

Ucraina a primit deja a treia baterie Patriot de la Germania. E încă „neclar” când va trimite România sistemul Patriot promis Kievului

Data publicării:
Sisteme de apărare antiaeriană Patriot. Foto: Shutterstock

Germania a furnizat deja armatei ucrainene al treilea sistem antiaerian Patriot, care se află deja pe teritoriul Ucrainei, a anunțat vineri ambasadorul german la Kiev, Martin Jaeger, informează The Kyiv Independent. În total, Ucraina dispune în prezent de cel puțin patru sisteme Patriot.

„Cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot a ajuns în Ucraina din Germania. Acesta a ajuta la protejarea populației și infrastructurii. În ultimele luni, militarii ucraineni au încheiat cu succes antrenamentele în Germania”, a spus Jaeger într-un mesaj postat pe X/Twitter.

SUA a furnizat până acum o baterie completă Patriot, iar Germania alte trei (incluzându-l pe cel anunțat vineri de autoritățile germane). Olanda a livrat, de asemenea, Kiveului, mai multe lansatoare de rachete Patriot și a promis, de asemenea, un sistem întreg Ucrainei.

Un „sistem” antiaerian complet Patriot e alcătuit din vehicule lansatoare, radare, stație de control, generator de curent, vehicule de sprijin etc.

Kyiv Independent notează inclusiv faptul că România a promis, de asemenea, că va livra un sistem Patriot Ucrainei, chiar dacă momentul când această livrare va avea loc „rămâne neclar”.

Statele Unite au anunțat că vor opri toate comenzile pentru sisteme și rachete antiaeriene Patriot - inclusiv cele comandate deja de România - până când Ucraina va avea suficiente mijloace antiaeriene pentru a se putea apăra de atacurile aeriene ale Rusiei, conform unor surse din administrația Biden citate de Financial Times. Astfel, țările care au comandat deja sisteme Patriot „vor trebui să aștepte pentru că tot ce avem va fi trimis Ucrainei până când aceasta va avea tot ce e necesar”. De asemenea, SUA a mai promis livrarea unui nou sistem Patriot Ucrainei - al doilea care ar urma să fie furnizat de Statele Unite.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Umilință pentru armata lui Putin. Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă și este în mâinile ucrainenilor (presă)

„Fără curent, fără apă, fără gaze”. Zeci de mii de ucraineni au fugit în ultima lună dintr-un oraș-cheie

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Partenerii noștri