Live

Twitter vrea să-l oblige pe Musk să cumpere compania, după ce miliardarul a anunțat că renunță la tranzacție

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. Foto: Profimedia Images

Anunțul fondatorului Tesla și SpaceX, Elon Musk, că nu mai vrea să cumpere Twitter i-a înfuriat pe oficialii rețelei sociale, care au anunțat că-l vor da în judecată pentru a-l obliga să încheie tranzacția, relatează CNN.

Preşedintele Consiliului de Administrație al Twitter, Bret Taylor, spune că Musk nu se poate retrage în această etapă şi că se va adresa instanței.

„Consiliul de administrație al Twitter se angajează să încheie tranzacția la prețul și în condițiile convenite cu domnul Musk și intenționează să întreprindă acțiuni legale pentru a pune în aplicare acordul de fuziune”, a scris Taylor pe Twitter.

Avocaţii lui Musk spun că miliardarul a luat această decizie din cauza refuzului Twitter de a răspunde multiplelor solicitări ale acestuia cu privire la transparenţa companiei legată de conturile false, aspect ce influenţează performanţa companiei în afaceri. În plus, compania ar fi concediat directori şi o treime din echipă, fapt ce încalcă obligaţia de a „păstra intacte componentele actualei structuri organizatorice”.

„Twitter încalcă în mod semnificativ mai multe prevederi ale acelui acord, pare să fi făcut declaraţii false şi înşelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul de fuziune”, au insistat avocaţii săi.

Totuşi, experții contestă această versiune.

„Aş spune că Twitter are baze legale să susțină că i-a oferit lui Musk toate informaţiile necesare şi că acesta este un pretext pentru a renunţa la tranzacție”, a spune Ann Lipton, decan la Facultatea de Drept din Tulane.

Pentru achiziția Twitter, Musk făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile rețelei sociale au scăzut cu aproximativ 6% în urma acestui anunț, în timp ce acțiunile Telsa au crescut cu un punct procentual.

Mișcarea vine după câteva luni de speculații care au început când Musk și-a dezvăluit deținerea a 9,2% din acțiunile companiei și la o zi după ce surse au declarat pentru Washington Post că afacerea este „în pericol grav” din cauza problemei spam-ului și a conturilor false de pe platformă.

Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elon Musk a comentat anularea alegerilor din România. Ce spune miliardarul despe decizia CCR de reluare a scrutinului

Miliardarul Elon Musk se implică și în alegerile din Europa. Ce a declarat despre partidul de extremă dreaptă din Germania

Comisia Electorală din UK cere legi mai dure pentru partide, ca răspuns la intenția lui Elon Musk de a finanța partidul lui Farage

Elon Musk valorează acum mai mult decât Jeff Bezos și Mark Zuckerberg la un loc

Partenerii noștri