Live

Trump îi acuză pe democrați de „brutalitate” față de Biden și spune că „au încercat o lovitură de stat”

Data publicării:
Donald Trump. Foto: Shutterstcok

Donald Trump i-a criticat, joi, pe liderii democrați de rang înalt pentru că au avut o atitudine „brutală” față de Joe Biden și acuză că președintele american în funcție a fost „presat” să renunțe la candidatură.

Trump a vorbit despre atitudinea „brutală” a Partidului Democrat, din rândurile căruia „s-au aliniat împotriva” lui Biden fostul preşedinte Barack Obama şi fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi. Presa americană comentează pe larg de câteva zile rolul jucat în culise de cei doi foşti demnitari.

„Mă uitam la ei la televizor, erau aşa de drăguţi. «A, da, îl iubim pe Joe, îl iubim pe Joe». Dar în culise, ştiu perfect că erau brutali cu el”, a spus Trump.

Biden a anunţat, duminică, printr-o scrisoare către toţi americanii, că îşi retrage candidatura la preşedinţie. El avusese o prestaţie slabă într-o confruntare cu Trump televizată în direct şi se confrunta de câteva săptămâni cu apeluri - atât publice, cât şi private - din partea democraţilor să renunţe la competiţia electorală, aceștia motivând că nu este capabil să îl învingă pe rivalul său republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Au încercat o lovitură de stat”, a susținut Trump. Acesta o va avea ca adversară din partea democraţilor pe vicepreşedinta Kamala Harris, despre care a susţinut că este „mai rea” decât Biden.

Biden li s-a adresat, miercuri seara, compatrioţilor pentru a explica cu gravitate că a luat decizia de a-şi retrage candidatura pentru a „salva democraţia” şi „a face loc unor voci mai tinere”.

„Discursul său a fost abia inteligibil şi atât de slab”, a reacţionat imediat Trump pe reţeaua sa, Truth Social.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Ce făcea Trump cu câteva secunde înainte ca împușcăturile să răsune din nou în jurul lui. Filmul evenimentelor

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Partenerii noștri