Live

Trump crede că Biden va rămâne în cursa pentru președinția SUA. „E orgolios și nu vrea să abandoneze”

Data publicării:
Donald Trump a calificat drept „stranie” ultima confruntare televizată cu Joe Biden. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Donald Trump estimează că Joe Biden ar putea să rămână candidatul democraţilor în vederea alegerilor din noiembrie, în ciuda unor presiuni în tabăra democrată de a se retrage din cauza unor îndoieli cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP, preluată de news.ro.

„Mi se pare că poate rămâne (în cursa la preşedinţie). E orgolios şi nu vrea să abandoneze. Nu vrea să facă asta”, a declarat fostul preşedinte republican într-un interviu la Fox News - primul de la dezbaterea televizată de la Atlnata, la sfârşitul lui iunie.

„Părea extrem de palid, ca să fim blânzi”, a comentat luni seara Donald Trump.

El declară că, atunci când Joe Biden a început să vorbească, i s-a părut că vocea acestuia era destul de slabă.

„A fost o dezbatere stranie, pentru că, din primele două minute, răspunsurile pe care le dădea nu aveau mult sens”, apreciază republicanul.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe a încercat să oprească un val de speculaţii provocat de cotidianul The New York Times (NYT), care a dezvăluit că un specialist în maladia Parkinson a fost de opt ori la Casa Albă în opt luni - din vara lui 2023 şi până în primăvară.

„Este preşedintele (Joe Biden) bolnav de Parkinson? Nu. (...) Ia el medicamente împotriva maladiei Parkinson? Nu”, a declarat luni Karine Jean-Pierre.

Ea nu a dezvăluit nici numele specialistului şi nici scopul vizitelor acestuia, invocând ”confidenţialitatea”.

Ea a subliniat că Joe Biden a fost consultat de trei ori de către un neurolog la bilanţurile sale anuale de sănătate, ultimul făcut public în februarie, şi că a fost testat cu privire la diverse boli neurodegenerative în acest cadru, iar rezultatele au fost negative.

Joe Biden le-a spus congresmenilor că nu este „orb” faţă de „îngrijorările” exprimate după dezbaterea cu Donald Trump, în vârstă de 78 de ani. Într-un apel la o emisiune matinală, la postul MSNBC, el a atacat cu vehemenţă frondori din Partidul Democrat. „Aceşti tipi care cred că nu ar trebui să candidez, să candideze împotriva mea (...). Provocaţi-mă la Convenţia Democrată (din august)”, a spus Joe Biden furios.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump își va primi sentința în cazul Stormy Daniels după alegerile prezidențiale. Cum motivează judecătorul decizia

O americancă a fost ucisă la un protest în Cisiordania. Martorii spun că soldații israelieni i-au tras un glonț în cap

Preot român, despre Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la o școală din SUA: Era o persoană fericită și veselă

Kremlinul acuză SUA de presiuni inacceptabile asupra presei ruse, după ce propagandista lui Putin a fost fost sancționată de Washington

Partenerii noștri