Live

Trei ingineri care lucrau la o fabrică de armament din Serbia, arestați. Ei sunt suspectați de spionaj pentru „o organizație străină”

Data publicării:
Trei ingineri care lucrau pentru o fabrică de armament din Serbia au fost arestaţi. FOTO: Shutterstock

Trei ingineri care lucrau pentru o fabrică de armament din Serbia au fost arestaţi luni, suspectaţi de spionaj pentru „o organizaţie străină”, a declarat Ministerul de Interne sârb, fără a oferi alte detalii.

Aceştia lucrau pentru compania Krusik din Valjevo, localitate din centrul Serbiei, de unde „au scos fără autorizaţie documente tehnice şi comerciale confidenţiale ale acestei companii şi le-au predat unei organizaţii străine”, menţionează un comunicat de presă al Ministerului de Interne sârb, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Despre respectiva fabrică presa a relatat recent că a produs muniţii care au fost vândute Ucrainei prin intermediul unor ţări terţe. Aceste vânzări, în valoare de câteva milioane de euro, nu au fost confirmate, dar nici infirmate categoric de guvernul de la Belgrad.

Serbia, care aspiră să adere la UE, a condamnat încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei în urma agresiunii militare ruse lansate în februarie 2022, dar a refuzat până în prezent cererile statelor occidentale de a se ralia sancţiunilor contra Rusiei, ţară cu care menţine legături tradiţionale de prietenie. Totuşi, preşedintele Aleksandar Vucic a admis luna trecută că arme şi muniţii exportate de Serbia au fost apoi reexportate către Ucraina.

În anul 2019, un alt inginer sârb, Aleksandar Obradovic, a petrecut câteva săptămâni în detenţie şi în arest la domiciliu, după ce a declarat că societatea Krusik a vândut Arabiei Saudite arme la preţuri subevaluate prin intermediul unei companii aparţinând tatălui ministrului sârb de interne de la acea vreme.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serbia vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu. Explicația dată de președintele Vucic

Dragon vs. Urs. Cum au ajuns China și Rusia să se ciocnească în acțiunile de spionaj din UE

Rusia expulzează șase diplomați britanici de la ambasada din Moscova, pe care îi acuză de spionaj

Atât de mult a scăzut nivelul Dunării, încât au ieșit la iveală epave ale unor nave scufundate în Al Doilea Război Mondial

Partenerii noștri