Live

Traficul aerian în Europa și-ar putea reveni abia în 2024. Eurocontrol: Este o imagine catastrofală pentru industria aviatică

Data publicării:
Probleme pentru traficul aerian. FOTO: Getty Images

Traficul aerian în Europa ar putea reveni la nivelul dinaintea declanşării pandemiei până în 2024, în cel mai optimist scenariu al Eurocontrol - agenţia care supervizează spaţiul aerian european.

Eurocontrol a publicat miercuri noile sale estimări privind traficul aerian în Europa în perioada 2020 - 2024.

În cel mai optimist scenariu, călătoriile aeriene vor reveni la nivelul din 2019 până în anul 2024 doar dacă un vaccin anti-Covid ar fi disponibil - ori s-ar încheia pandemia - până în vara lui 2021.

În cel de-al doilea scenariu - cel mai probabil - în 2024 traficul va fi la doar 92% din nivelul înregistrat în 2019, călătoriile aeriene vor reveni la nivelul dinaintea declanşării pandemiei până în 2026, iar un vaccin anti-Covid ar fi disponibil pentru călători (sau s-ar încheia pandemia) până în vara lui 2022.

În al treilea scenariu, în 2024 traficul va fi la 75% din nivelul din 2019 şi nu va ajunge la cel înregistrat anul trecut până în 2029, previzionează agenţia care supervizează spaţiul aerian european.

În acest scenariu, vaccinul nu ar fi eficient, ceea ce arată cât de dependentă este industria aviatică de momentul în care va fi disponibil un vaccin eficient şi de nivelul de încredere al opiniei publice.

"Chiar şi în cel mai optimist scenariu, nu ne aşteptăm la o redresare la nivelul din 2019 înainte de 2024. Este o perspectivă extrem de realistă că redresarea ar putea dura chiar mai mult, poate până în 2029. Este o imagine catastrofală pentru industria aviatică şi arată cât de important este ca ţările să adopte măsuri coerente şi consistente pentru sprijinirea sectorului aviatic şi pentru a-i face pe pasageri să se simtă în siguranţă, pentru a zbura din nou", a afirmat Eamonn Brennan, directorul general al Eurocontrol, citat de Agerpres.

Industria aviatică este departe de redresare, iar analiştii spun că e prea devreme să se poată estima când va fi depăşit cel mai dificil moment al crizei. Companiile aeriene globale se luptă să supravieţuiască şi apelează la ajutorul statului, în urma restricţiilor impuse pentru a stopa pandemia. De asemenea, operatorii aerieni reduc comenzile de avioane sau renunţă la achiziţii.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Donald Trump a oferit imaginea zilei la alegerile prezidențiale din SUA. Martina Navratilova a reacționat imediat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Războiul din umbră care ar putea arunca Rusia într-o criză economică. Arabia Saudită amenință că va inunda piața cu petrol

De azi revine cea mai hulită regulă în toate aeroporturile din UE în ceea ce privește transportul de lichide

Alertă transmisă de agențiile de securitate germane companiilor de curierat și de transport aerian din Europa. Posibil sabotaj rusesc

Companiile aeriene și aeroporturile din Rusia nu au fost afectate de cea mai gravă pană informatică din istorie. Care este explicația

Partenerii noștri