Tot ce trebuie să știe românii care vor să plece în vacanță în Grecia
Weekend-ul trecut, sute de turiști români au așteptat ore în șir la cozi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a intra în Grecia. Autoritățile elene au susținut că una dintre principalele cauze a fost că mulți dintre ei nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului. Toate explicațiile despre când ar trebui completat documentul ca să evitați să așteptați la coadă în cazul în care v-ați programat o vacanță în Grecia, dar și care sunt condițiile de intrare.
De ce 8 suporteri FCSB au fost arestați în Grecia
Insula grecească pe care anticii o considerau cea mai sacră dintre toate se scufundă rapid
Cât ne costă vacanțele în străinătate. Destinațiile cu cea mai ieftină mâncare
Pericol de incendiu în Halkidiki. Focul din jurul Atenei a fost stins după trei zile. Dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit
Insulele grecești, lovite de o nouă criză
Podul Prieteniei intră în reparații luna aceasta. Ce spun românii care vor să își petreacă vacanța în Bulgaria sau Grecia
Doi din trei români preferă să-și facă vacanța în țară
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri
Incendii devastatoare în Turcia și Grecia
Un formular de călătorie pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor este cel de localizare a pasagerilor.
Documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei.
Se găsește online, pe travel.gov.gr și poate fi arătat direct de pe telefonul mobil. Cei care nu completează acest document riscă o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.
Grecia permite intrarea pe teritoriul său turiștilor care prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, dar e obligatoriu să fi trecut 14 zile de la rapel. În plus, documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba engleză.
Cei care nu s-au imunizat pot arăta un test PCR negativ, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Grecia nu solicită un test PCR negativ de la persoanele care au trecut prin boală cu 2-9 luni anterior sosirii, însă acestea trebuie să prezinte un test PCR molecular pozitiv, un test antigen realizat de un laborator autorizat sau un certificat care atestă că deținătorul a fost depistat cu SARS-CoV-2.
La intrarea în Grecia, turiștii pot fi supuși unor teste rapide aleatorii.
În cazul unui rezultat pozitiv, persoanele infectate vor fi cazate gratuit, dar temporar într-un hotel de carantină. De asemenea, într-o astfel de situație detectată la frontieră, intrarea pe teritoriul elen poate fi interzisă.
Pe de altă parte, pentru copiii sub șase ani nu este nevoie de un test PCR. Dar la revenirea în țară, deoarece Grecia se află în scenariul galben, copiii între 3 și 16 ani trebuie să prezinte un test PCR negativ, altfel vor sta în carantină 14 zile chiar dacă părinții sunt vaccinați.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News