Live

După ce a fost bătut de fiul lui Ramzan Kadîrov pentru că a ars Coranul, un tânăr rus e acuzat acum de trădare

Data actualizării: Data publicării:
Nikita Zhuravel. Foto: Profimedia Images

Nikita Juravel, în vârstă de 20 ani, un tânăr rus care a fost arestat pentru că a ars Coranul în orașul rus Volgograd și închis în luna februarie, după ce a și fost bătut vara trecută de fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost acum acuzat de trădare de către procurori, pentru că a transmis Ucrainei imagini video cu mișcări ale trupelor ruse, informează Reuters

Într-o declarație, procuratura generală a Rusiei a spus că Nikita Juravel, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat că a trimis unui reprezentant al informațiilor ucrainene imagini cu un tren de marfă care transporta avioane de război și informații despre deplasările unei mașini care avea legături cu o bază militară rusă.

Juravel s-ar fi oferit voluntar pentru a trimite datele ofițerului ucrainean de informații.

Agenția de știri Reuters nu a putut găsit un avocat care îl reprezintă pe Zhuravel în cazul de trădare.

Tânărul ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate după ce a fost condamnat conform legii Rusiei pentru ofensarea credincioșilor religioși, pentru că a ars public un Coran în orașul său natal, Volgograd.

Cazul său a atras atenția internațională anul trecut, când liderul cecen Ramzan Kadirov a publicat un videoclip în care fiul său, Adam, îl bătea și îl lovea cu piciorul pe inculpat în timp ce acesta se afla în închisoare în așteptarea procesului.

Anchetatorii ruși au transferat anterior cazul său în Cecenia. Comitetul de anchetă, care se ocupă de infracțiuni grave, a spus că acest lucru se datorează faptului că au primit mai multe mesaje de la locuitorii regiunii, unde cei mai mulți sunt musulmani, care cereau să fie desemnați drept părți vătămate.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Familia dată afară din garsoniera primită de la Gigi Becali a spus în ce relații se mai află cu patronul FCSB-ului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suedia acuză Iranul că a instigat la protestele ample de acum un an față de arderea Coranului. Cum a procedat Teheranul

Kadîrov îl acuză pe Elon Musk că i-a dezactivat vehiculul Tesla Cybertruck: „Nu este frumos din partea lui”

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia: Ordinul Kadîrov. „O recunoaștere a calității morale”

Momentul în care Putin a sărutat Coranul, în timpul unei vizite în Cecenia,într-un clip postat de Kadîrov, a devenit viral

Partenerii noștri