Live

Un membru al US Navy a încercat să acceseze dosarele medicale ale lui Joe Biden

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden. Foto Profimedia Images

Un marinar al US Navy a încercat să acceseze dosarele medicale ale preşedintelui Joe Biden „din curiozitate”, dar nu a reuşit, a anunţat marţi Marina SUA, precizând că datele medicale ale preşedintelui nu au fost compromise în niciun moment, relatează Reuters.

US Navy spune, într-un comunicat, că în februarie, a fost notificată că un marinar a încercat să caute „Joe Biden” în sistemul electronic de dosare medicale al armatei. Un oficial american din domeniul apărării, vorbind sub rezerva anonimatului, a declarat că marinarul a încercat să acceseze înregistrările de trei ori în decurs de câteva ore.

„Dosarul accesat de marinar nu era dosarul electronic al preşedintelui Statelor Unite. Este un sistem de sănătate securizat şi în niciun moment informaţiile personale ale preşedintelui nu au fost compromise”, a precizat US Navy.

Un coleg de serviciu a fost cel care a raportat tentativa marinarului, iar US Navy şi-a încheiat ancheta în aprilie, notează Reuters, potrivit News.ro.

Marinarul a fost sancţionat administrativ, dar este încă în Marină.

Dezvăluirea vine în condiţiile în care Joe Biden se luptă cu criticile unor democraţi care susţin că nu are acuitatea mintală necesară pentru a candida împotriva lui Trump la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Cu toate acestea, Biden a afirmat că nu îşi va abandona campania, declarând luni prin telefon la MSNBC că „nu pleacă nicăieri”.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Discuțiile dintre Keir Starmer și Joe Biden lasă Ucraina fără un răspuns clar cu privire la rachetele Storm Shadow

Îngrijorare la Washington. Președintele SUA și premierul britanic au discutat despre armele primite de Rusia din Iran și Coreea de Nord

Partenerii noștri