Live

Un american a stat aproape 40 de ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce vrea să facă după eliberare

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un bărbat din Statele Unite, care a stat aproape 40 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost eliberat după ce testele ADN au dovedit că este nevinovat.

Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani, a executat peste 38 de ani de închisoare în California, după ce a fost condamnat pentru uciderea, în 1983, a unei femei, Roberta Wydermyer, şi pentru două tentative de crimă.

Procurorul districtual al comitatului Los Angeles, George Gascon, a anunţat vineri că a fost dispusă anularea condamnării din 1988 pentru crimă, iar Hastings a fost eliberat.

„Ceea ce i s-a întâmplat domnului Hastings este o nedreptate teribilă”, a declarat Gascon, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

„Sistemul de justiţie nu este perfect, iar când aflăm noi dovezi care ne fac să ne pierdem încrederea într-o condamnare, este obligaţia noastră să acţionăm în mod rapid”, a adăugat el.

Hastings, care şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, a declarat la o conferinţă de presă că vrea să se bucure de viaţă şi să meargă mai departe.

„Nu caut vinovaţi. Nu stau necăjit”, a spus el.

În 2000, Hastings a cerut testarea ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cererea i-a fost respinsă iniţial.

În iunie s-a descoperit că probele ADN de la momentul crimei se potriveau cu cele ale unui bărbat care a murit în 2020 în timp ce executa o pedeapsă pentru alte infracţiuni, de răpire şi viol, a indicat biroul procurorului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A devenit oficial aliatul nostru împotriva României!" Anunțul făcut de presa din Kosovo, la două zile după decizia UEFA

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul continuă amenințările, după discursul lui Putin privind noua rachetă balistică: „Capacitățile Rusiei au fost demonstrate”

Cum urmăresc SUA lansările de rachete balistice și de ce nu au fost alarmate de atacul rusesc asupra orașului Dnipro

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Kim Jong Un acuză SUA că răscoleşte tensiunile. „Ar putea escalada în cel mai distructiv război termo-nuclear”

Partenerii noștri